(12.50 hodin)

 

Poslankyně Kateřina Valachová: Děkuji, pane předsedající. Kolegové, kolegyně, ráda bych podpořila tuto novelu. Podporuji dlouhodobě pět týdnů dovolené. Domnívám se, že pět týdnů dovolené v naší České republice má možnost jako zaměstnanecký benefit v různých profesích či sektorech využívat velká část našich zaměstnanců a zaměstnankyň. Myslím si, že v roce 2021 je spravedlivé, abychom z pěti týdnů udělali standard, něco, co souvisí s ohodnocenou a motivovanou prací, protože samozřejmě zaměstnanci a zaměstnankyně, pokud mají prostor na odpočinek a mají prostor na nabytí nových sil, tak toto prospívá samozřejmě nejenom jim, ale také firmě, pracovnímu týmu, motivovanému týmu a týmu, který je připraven činit ty nejlepší výkony.

Takto nazírám na pět týdnů dovolené a věřím, kolegové, kolegyně - já určitě budu hlasovat pro - že pět týdnů dovolené dnes naše Sněmovna odsouhlasí. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní na faktickou poznámku pan poslanec Petr Gazdík. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Petr Gazdík: Vážené kolegyně, vážení kolegové, je to jistě velmi bohulibý účel, který tady chceme schválit, nicméně je k tomu potřeba minimálně jeden člen vlády a ten tu není přítomen. Takže žádám jako místopředseda poslaneckého klubu Starostů a nezávislých o přestávku v délce 20 minut na jednání z důvodu nepřítomnosti členů vlády. Je 12.53 , takže prosím o přestávku do 13.15. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Dobře. Tak já vyhlašuji na žádost STANu přestávku, do 13.15 jste říkal? (Poslanec Gazdík: 20 minut.) 20 minut, takže do 13.15.

 

(Jednání přerušeno ve 12.53 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP