(10.40 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Má někdo připomínku k proceduře? Není tomu tak.

 

Proceduru schválíme v hlasování číslo 73, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro proceduru. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 73 ze 101 poslance přihlášených pro 88, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy hlasovat o prvním pozměňovacím návrhu. Stanovisko? (Žádost o odhlášení.) Ano. Pardon. Odhlásím vás. Prosím přihlaste se svými identifikačními kartami. Ještě posečkám. Zvonek do předsálí jsem spustil, aby se kolegové a kolegyně dostavili do sálu. Jakmile se ustálí počet přihlášených, budeme hlasovat o prvním pozměňovacím návrhu.

Vaše stanovisko, pane zpravodaji?

 

Poslanec Julius Špičák: Stanovisko k návrhu pana poslance Pawlase, které bylo objasněno podrobně samotným navrhovatelem, je neutrální za garanční výbor.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Pan ministr? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 74. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 74 z přítomných 96 pro 19, proti 26. Návrh nebyl přijat. Druhý návrh.

 

Poslanec Julius Špičák: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu opět pana Pawlase A2, který odstraňuje část - pouze část - novely, která se týká regulace reklamy, a ponechává zjednodušený návrh na regulaci reklamy odkazující se na požadavky Evropské unie.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Stanovisko? (Zpravodaj: Negativní.) Pan ministr? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 75 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 75 z 98 přítomných pro 15, proti 17. Návrh nebyl přijat. Další návrh - poslední.

 

Poslanec Julius Špičák: Další budeme hlasovat o návrhu B, který má část, kterou v podstatě prezentoval kolega Janulík, a další část, kterou prezentovala paní poslankyně Věra Adámková. Jedná se o snahu eliminace škodlivé reklamy a v podstatě přesun odpovědnosti šiřitele z toho, kdo reklamu zprostředkovává, na toho, kdo ji zadává. Opět byla norma velmi podrobně objasněna.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Stanovisko? (Zpravodaj: Doporučující.) Pan ministr? (Souhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 76. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 76 z přítomných 100 poslanců pro 85, proti 12. Návrh byl přijat.

 

Tím jsme vyčerpali pozměňovací návrhy. Je tomu tak, pane zpravodaji?

 

Poslanec Julius Špičák: Je tomu tak a můžeme přistoupit k hlasování o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Budeme tedy hlasovat o návrhu. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna souhlasí s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 268/2014 Sb., o zdravotnických prostředcích a o změně zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy a o změně a doplnění zákona č. 468/1991 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání, ve znění pozdějších předpisů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 697/5."

Zahájil jsem hlasování 77 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 77 ze 100 přítomných pro 86, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji panu zpravodaji a končím bod číslo 348 (správně 347).

 

Dalším bodem našeho jednání je

 

348.
Návrh poslanců Marka Bendy, Heleny Válkové, Marka Výborného, Jana Chvojky,
Dominika Feriho, Jana Farského a dalších na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 150/2002 Sb., soudní řád správní, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 237/ - třetí čtení

U stolku zpravodajů za navrhovatele je pan kolega Marek Benda, pan kolega Jakub Michálek jako zpravodaj garančního výboru, tedy ústavně-právního. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 237/3, který byl doručen dne 11. listopadu 2020. Usnesení garančního výboru vám bylo doručeno jako sněmovní tisk 237.

Ptám se zástupce navrhovatelů pana kolegy Marka Bendy, jestli má zájem před otevřením rozpravy se vyjádřit. Není tomu tak. V tom případě otevírám rozpravu ve třetím čtení, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, kdo se hlásí z místa. Pokud se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Požádám pana zpravodaje, aby nás informoval o proceduře hlasování.

 

Poslanec Jakub Michálek: Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové -

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já vás přeruším, pane poslanče, a požádám sněmovnu o klid. Máte slovo.

 

Poslanec Jakub Michálek: Děkuji vám, pane místopředsedo. Návrh hlasovací procedury je takový: Zatím nebyly ve třetím čtení a už asi nebudou předneseny legislativně technické úpravy, takže o nich hlasovat nebudeme. Pak jsou návrhy A1, A2 společně jedním hlasováním. Návrh B3: bude-li přijat, jsou pozměňovací návrhy B1 a B2 nehlasovatelné. Návrh B2: lze hlasovat, pokud nebyl přijat návrh B3; bude-li návrh B2 přijat, je pozměňovací návrh B1 nehlasovatelný. Návrh B1: lze hlasovat, pokud nebyl přijat návrh B3 nebo B2. A nakonec návrh zákona jako celek.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Má někdo připomínku k proceduře? Vidím, že tomu tak není.

 

Rozhodneme o proceduře v hlasování číslo 78, které jsem zahájil, a ptám se, kdo souhlasí s procedurou hlasování. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 78 z 97 přítomných pro 77, proti nikdo. Procedura byla schválena a můžeme hlasovat jednotlivé návrhy. Tak A1.

 

Poslanec Jakub Michálek: Já si dovoluji vás provést schválenou procedurou. Nejprve budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu A1. Je to návrh ústavně-právního výboru. Obsahem toho návrhu je rozšíření institutu nepřijatelnosti na všechny věci, kde rozhodují ve správním soudnictví na krajských soudech samosoudci. (Poslanec Špičák si přišel pro svou hlasovací kartu zapomenutou u řečnického pultíku.)

 

Poslanec Marek Benda: Teď jste odhlásil zpravodaje, nikoli sám sebe. Já jenom upozorňuji, že A1 i A2 jsou současně.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. To jsem se chtěl zeptat.

 

Poslanec Jakub Michálek: Pardon. My jsme tady měli technický problém.

Jak říká pan kolega Benda, budou se hlasovat tedy návrhy A1, A2 podle procedury. A návrh A2 je druhá část návrhu ústavně-právního výboru, nastavení účinnosti tak, že zákon nabývá účinnosti prvním dnem druhého kalendářního měsíce následujícího po dni jeho vyhlášení. Garanční výbor oba dva návrhy doporučuje.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan navrhovatel? (Souhlasné stanovisko.)

Zahájil jsem hlasování číslo 79. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 79 přítomno 100 poslanců, pro 95, proti nikdo. Návrh byl přijat. Druhý návrh. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP