(12.50 hodin)

 

Poslankyně Kateřina Valachová: Děkuji, pane předsedající. Pan ministr mě překvapil rychlostí, takže jsem dobíhala. Myslela jsem, že bude vyhlášena pauza, což se asi za chvilku stane. Chci reagovat jenom na svého předřečníka Dominika Feriho, protože pan ministr tady nebyl přítomen, a já jsem se přihlásila, abych reagovala na to, jak jako vláda a koaliční poslanci postupujeme v případě praxí studentů, ať dobrovolných, nebo potom na základě pracovní povinnosti v rámci zdravotnických a sociálních zařízení, ať se to týká studentů středoškoláků, nebo vysokoškoláků, protože režimy jsou v zásadě tři. Pracovní povinnost, dobrovolnictví a potom realizace praxe. Každá tato cesta má trošku jiná pravidla, a my jsme včera na školském výboru, a vím i skrze svou kolegyni, prostřednictvím předsedajícího paní kolegyni Procházkovou, že také zdravotnický výbor se danou situací zabýval.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Tak paní poslankyně, já vás přeruším, nicméně o své vystoupení nepřijdete.

 

Poslankyně Kateřina Valachová: Dozvíte se to po obědě.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Jenom řeknu, jak to bude teď dál. Já teď přerušuji tuto schůzi, která bude pokračovat po přerušení 65. schůze, kterou zahájím ve 14.00 hodin. Činím tak na základě dohody. Poté co přeruším 65. schůzi, bude pokračovat tato schůze, a paní poslankyně Kateřina Valachová bude pokračovat. A následně je připraven s přednostním právem pan ministr Jan Blatný, který by chtěl reagovat na dosavadní debatu. Takže to bude po té 14. hodině.

A teď tedy vyhlašuji pauzu na hodinu do 14 hodin a zároveň prosím členy organizačního výboru, aby se dostavili na organizační výbor. Bude pět minut po skončení schůze, tedy 13.05. Přeji dobrou chuť.***

 

(Schůze přerušena v 13.00 hodin.)




Přihlásit/registrovat se do ISP