(10.20 hodin)

 

Poslanec Vojtěch Munzar: Děkuji. Já jsem tady fascinovaně poslouchal pana Zaorálka, ministra kultury, jak dštil síru tady na pravici a jakým způsobem poučoval. No, bylo by to velmi zajímavé, pane ministře, kdyby vaše společná vláda sociální demokracie a ANO nežila v posledních letech v ekonomickém růstu, a přestože hospodařila v ekonomickém růstu, tak všechny příjmy, které jste získali navíc, jste utratili. Utratili jste je do koruny! Utratili jste všechny rezervy, které jste měli! Žádné jste nevytvořili. Nestabilizovali jste státní finance! Vůbec jste nepřipravili státní finance na nějakou ekonomickou krizi. A proto my vás kritizujeme za to, že kvůli tomu teď ty deficity jsou daleko vyšší, než by mohly být. Vy dlouhodobě jako sociální demokracie, říkal to i za první republiky význačný politik první republiky, že sociální demokraté rádi rozdávají koláče, které sami neupekli, a upéci ani nemohli, protože snědli těsto, které ještě nestačilo ani vykynout. Nejdřív si zameťte před vlastním prahem, než nás budete poučovat!

Děkuji za pozornost. (Potlesk poslanců ODS.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce a další faktické poznámky ani rozpravu nepustím. Přeruším jednání do 10.28 hodin, kdy bychom se tady sešli zpátky, a v 10.30 hodin přijde prezident republiky, který podle jednacího řádu může promluvit kdykoliv a je připraven na své vystoupení. Sejdeme se tady v 10.28 hodin.

 

(Jednání přerušeno od 10.21 do 10.28 hodin.)

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, skončila technická přestávka v jednání o státním rozpočtu. Prosím, zaujměte svá místa a za několik okamžiků nás navštíví prezident České republiky pan Miloš Zeman. (Čekání na příchod prezidenta.)

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, za okamžik nás navštíví a do jednacího sálu vstoupí prezident České republiky pan Miloš Zeman.

(Zní fanfáry z Libuše, přítomní povstávají, prezident republiky přichází do jednacího sálu Sněmovny a zaujímá místo u stolku zpravodajů. Po doznění fanfár prezident usedá a vyzývá přítomné, aby se rovněž posadili.)

Vážení přítomní, dovolte, abych mezi námi uvítal prezidenta republiky pana Miloše Zemana a předal mu tímto slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP