(10.20 hodin)

 

Poslanec Jan Lipavský: Děkuji za slovo. Navrhuji interpelaci odložit do přítomnosti vicepremiéra pana Jana Hamáčka. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, poznamenal jsem si. A totéž pravděpodobně navrhnete u kolegyně Benešové. Paní ministryně je také řádně omluvena. Máte slovo.

 

Poslanec Jan Lipavský: Děkuji za slovo. Navrhuji odročit tuto interpelaci do přítomnosti paní ministryně Marie Benešové.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, dostaneme se dál, a to je interpelace pana poslance Zbyňka Stanjury na místopředsedkyni vlády a ministryni financí Alenu Schillerovou, a to ve věci daně z příjmu fyzických osob. Jde o sněmovní tisk 1004. Pan kolega Stanjura byl přítomen ještě před chvilkou. Chvilku vyčkám, jestli přijde do sálu, jinak budu muset ukončit to projednávání. Chviličku ještě, jinak podle § 112 ukončím projednávání této interpelace. Já si ještě udělám poznámku, abych o tom věděl na konci, jak budeme hlasovat. Tak jsem odložil tu interpelaci na paní ministryni financí, podle § 112 jsme ukončili její projednávání.

A dostáváme se dál na interpelaci Václava Votavy na ministra průmyslu a obchodu a ministra dopravy Karla Havlíčka, ale pan kolega Votava tady není a ani jsem ho neviděl, takže ani čekat nebudu a podle § 112 ukončím její projednávání.

Dalším bodem našeho jednání by byla interpelace Leo Luzara na paní ministryni financí a místopředsedkyni vlády Alenu Schillerovou. Pane poslanče, dávám vám slovo.

 

Poslanec Leo Luzar: Děkuji za slovo. Žádám o přerušení interpelace do doby přítomnosti paní ministryně Schillerové.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, čili hlasování o přerušení, také si poznamenám... Nyní se tedy dostáváme k interpelaci paní poslankyně Věry Kovářové na ministra zdravotnictví Romana Prymulu. Paní kolegyně má slovo.

 

Poslankyně Věra Kovářová: Vážené kolegyně, vážení kolegové, navrhuji přerušit projednávání této interpelace do doby přítomnosti pana ministra. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, tento návrh jsem si poznamenal a paní kolegyně Kovářová tady zůstane, protože i další interpelace je její, a ta je na ministra vnitra Jana Hamáčka ve věci informovanosti samospráv. Paní poslankyně...

 

Poslankyně Věra Kovářová: To samé, navrhuji, aby projednávání interpelace bylo přerušeno do doby přítomnosti pana ministra.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře a máme tady ještě jednou paní poslankyni Věru Kovářovou, a to informovanost samospráv, tentokrát na předsedu vlády. Také váš návrh, paní poslankyně.

 

Poslankyně Věra Kovářová: Také navrhuji, aby tato interpelace byla přerušena do doby přítomnosti pana ministra. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Také přerušit. A máme tady ještě jednou váš návrh, a to k tisku 1016, a to je vaše interpelace na ministryni financí a místopředsedkyni vlády Alenu Schillerovou ke kompenzaci krajům. Paní poslankyně, máte slovo.

 

Poslankyně Věra Kovářová: Navrhuji přerušit projednávání této interpelace do doby přítomnosti paní ministryně.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ještě ta samá interpelace, tentokrát na předsedu vlády, který je také nepřítomen a omluven.

 

Poslankyně Věra Kovářová: Ano, také navrhuji, aby projednávání této interpelace bylo přerušeno do doby přítomnosti pana premiéra. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: A já to tedy nějakým způsobem shrnu, protože máme před sebou - já jsem si dělal poznámky, tak prosím teď sledujte, vy, kteří jste interpelovali, abychom mohli rozhodnout. Interpelace Olgy Richterové byla přerušena hlasováním, interpelace Olgy Richterové na předsedu vlády 709, to byla 707, 709 byla přerušena do přítomnosti předsedy vlády. Před hlasováním byly přerušeny interpelace Vojtěcha Munzara na Alenu Schillerovou 761. Interpelace Františka Kopřivy byla skončena podle § 112. Interpelace Mikuláše Ferjenčíka na Karla Havlíčka čeká na hlasování. Pokud jde o interpelaci 770 Mikuláše Ferjenčíka na Andreje Babiše, také před hlasováním interpelace. Interpelace Jany Krutákové na Andreje Babiše skončila podle § 112. Interpelace Zbyňka Stanjury na Karla Havlíčka 872 čeká na hlasování, stejně tak 873. Interpelace Lukáše Černohorského 879 na Karla Havlíčka také čeká na hlasování. Stejně tak interpelace Jakuba Jandy 885 na Alenu Schillerovou. Interpelace Vojtěcha Munzara, ošetřovné, tisk 888, na Karla Havlíčka také čeká na hlasování, stejně jako interpelace Věry Kovářové na Andreje Babiše, tisk 897. Interpelace Jiřího Dolejše na Tomáše Petříčka čeká na hlasování, bylo navrženo proti odpovědi. Interpelace Jiřího Dolejše na Andreje Babiše čeká na přerušení a interpelace na Marii Benešovou Zbyňka Stanjury - návrh na přerušení, čekáme na hlasování, stejně tak na Alenu Schillerovou ve věci exekučního řádu od Zbyňka Stanjury, 932. Interpelace Zbyňka Stanjury 933 na Romana Prymulu také čeká na hlasování. Interpelace Pavla Jelínka na Lubomíra Zaorálka skončila podle § 112. Interpelace Miroslava Grebeníčka na Lubomíra Metnara skončila podle § 112. Čekáme na hlasování u interpelace 940 Zbyňka Stanjury na Janu Maláčovou, stejně tak Františka Navrkala na Marii Benešovou, 963. U interpelace Jana Lipavského na Tomáše Petříčka budeme hlasovat návrh proti odpovědi a u interpelace Jana Lipavského na Jana Hamáčka, Marii Benešovou, návrh na přerušení. Interpelace Zbyňka Stanjury na Alenu Schillerovou, tisk 1004, skončila podle § 112, stejně tak Václava Votavy na Karla Havlíčka. Interpelace Leo Luzara na Alenu Schillerovou - čekáme na hlasování o přerušení, Věry Kovářové na Romana Prymulu, na Jana Hamáčka, na Andreje Babiše, na Alenu Schillerovou a na Andreje Babiše - čekáme na hlasování o přerušení. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP