(17.30 hodin)

 

Poslanec Václav Klaus: Moje usnesení je obecnější. Za prvé: "Poslanecká sněmovna vyjadřuje podporu občanům Běloruska v jejich touze po svobodě a demokracii."

Za druhé: "Poslanecká sněmovna konstatuje, že režim prezidenta Lukašenka demokracii a svobodě již desítky let neodpovídá."

A za třetí: "Zároveň jako čeští poslanci vyjadřujeme přání, aby o správě Běloruska rozhodovali výlučně svobodní běloruští občané, a odmítáme plány na využití této země ve prospěch zahraniční politiky států jiných."

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Kdo dál v podrobné rozpravě? Pokud nikdo... a vidím pana poslance Radima Fialu ještě. Pane poslanče.

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji, pane předsedající. Protože je těch usnesení hodně, já bych rád požádal o přestávku na jednání klubu hnutí SPD v délce 20 minut, abychom si mohli o těch jednotlivých usneseních říct, jak budeme o nich hlasovat, protože je to věc nová, na kterou jsme se nemohli úplně přesně jasně připravit.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, děkuji. Já vám vyhovím, ale ještě předtím konstatuji omluvy došlé předsedovi Poslanecké sněmovny, a to paní kolegyně Jany Mračkové Vildumetzové mezi 17.20 a 19. hodinou a Zdeňka Podala od 17.15 do konce jednacího dne - z rodinných důvodů oba dva.

Nyní vyhlašuji přestávku do 17.50 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 17.31 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP