(18.40 hodin)

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 88 přihlášen 191 poslanec, pro 60, proti 98. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: Pozměňovací návrh pod písmenem J - Marian Jurečka. Je to snížení vládní rozpočtové rezervy o 8 mld. a navýšení kapitoly MPSV o 8 mld. Nesouhlasné stanovisko rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 89 přihlášeni 192 poslanci, pro 55, proti 96. Návrh byl zamítnut. Další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak písmeno K kolegy Víta Kaňkovského - snížení vládní rozpočtové rezervy o 1,5 mld. korun a zvýšení kapitoly MPSV o tuto 1,5 mld. korun. Nesouhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 90 přihlášeni 192 poslanci, pro 61, proti 95. Návrh byl zamítnut. Další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Pak je to pozměňovací návrh L paní Karly Maříkové. Je to snížení kapitoly Ministerstva zemědělství o - teď abych to přečetl správně - 423 590 516 korun z ukazatele zahraniční rozvojová spolupráce a navýšit o to kapitolu MPSV.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Zpravodaj má stanovisko nesouhlasné.) Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 91 přihlášeni 192 poslanci, pro 20, proti 150. Návrh byl zamítnut. Další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Následně je to pozměňovací návrh N1 pana kolegy Bartoška: upravuje se rovněž zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Zpravodaj: Nesouhlasné stanovisko.) Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 92 přihlášen 191 poslanec, pro 39, proti 100. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: A konečně pozměňovací návrh N2 pana kolegy Jana Bartoška. Je to snížení vládní rozpočtové rezervy o 5 mld. korun a zvýšení kapitoly Ministerstva pro místní rozvoj o těchto 5 mld. korun. Nesouhlasné stanovisko rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 93 přihlášeni 192 poslanci, pro 39, proti 93. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: Tímto jsme se vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy a prosím, pane předsedající, abyste nechal hlasovat o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 355/2019 Sb., o státním rozpočtu České republiky na rok 2020, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 889, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 94 přihlášeni 192 poslanci, pro 104, proti 87. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Žádám ještě pana zpravodaje, aby uvedl návrhy doprovodných usnesení Poslanecké sněmovny. (V sále je obrovský hluk!) Poprosím o klid v jednacím sále.

 

Poslanec Jan Volný: Kolegové, já se jenom zeptám, zda předkladatelé trvají na tom, abychom, třeba u pana kolegy Fialy, hlasovali po bodech. Není potřeba. Děkuji. Takže budeme hlasovat všechna doprovodná usnesení en bloc jako jeden pod navrhovatelem.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Ne, pardon. Pan předseda Jurečka se hlásí. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Marian Jurečka: Děkuji. Jestli mohu poprosit, já jsem dal čtyři návrhy usnesení a poprosím, aby každé bylo hlasováno zvlášť, aby poslanci opravdu mohli vyhodnotit, který z pozměňovacích návrhů si zaslouží podporu, protože někdo může mít výhradu třeba k jednomu z těch čtyř navrhovaných, a opravdu nechci, aby se to hlasovalo en bloc jedním hlasováním. Prosím pěkně dát šanci, každý posoudit podle svého svědomí a vědomí. Děkuji.

 

Poslanec Jan Volný: Beru na vědomí, ale pokud pan kolega Stanjura nemá problém, budeme hlasovat pana kolegu Fialu jako celek, to znamená, má pět bodů. Jako celek. První bod je předložení auditu výdajů, za druhé předložení plánu na snížení byrokratické zátěže, za třetí zrušení superhrubé mzdy, za čtvrté předložit koncept důchodové reformy, za páté předložit návrh reformy daní a odvodů. - Nesouhlasné stanovisko rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Paní ministryně? (Žádné stanovisko.)

Takže jsem zahájil hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 95 přihlášeni 193 poslanci, pro 88, proti 14. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: Já se omlouvám. Tam stanovisko rozpočtového výboru nebylo stanoveno, už to dál říkat nebudu. Dále to je doprovodné usnesení pana kolegy Jiřího Dolejše. Za prvé zpracovat koncepci konsolidace veřejných financí od roku 2021 do roku 2027 do 30. 9. 2020. Za druhé zajištění finančních prostředků na technické vybavení škol pro zvládnutí on-line výuky.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 96 přihlášeni 193 poslanci, pro 184. Návrh byl přijat. Další návrh. (Hluk v sále neutichá. Velmi špatná slyšitelnost.)

 

Poslanec Jan Volný: Doprovodné usnesení pana kolegy Mikuláše Ferjenčíka musíme tak či tak hlasovat dohromady, protože by to nemělo smysl. (Poslanec Ferjenčík prezentuje své stanovisko mimo mikrofon.) To určitě, každý z pěti, ale teď hlasujeme vaše první usnesení a to má dva body a tam by to nemělo smysl. Takže za prvé urychlit proces sjednocování výběru daní z příjmu fyzických osob sociálního a zdravotního pojištění, za druhé vláda má pravidelně čtvrtletně informovat Poslaneckou sněmovnu o postupu. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP