Středa 8. července 2020, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Petr Fiala)

310.
Návrh na volbu člena Rady České tiskové kanceláře

Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Je to první volba první kolo. V ČTK je neobsazeno jedno místo, když 15. června rezignovala na členství v radě paní Michaela Marksová. Nová lhůta byla do 25. června a volební komise obdržela pouze jeden návrh, a to od klubu sociální demokracie. Je to návrh pana Aleše Marečka.

Volební komise tento návrh projednala a přijala v usnesení per rollam číslo 163 z 26. června. Zvláštní zákon způsob volby nestanoví, i zde je tedy navržena volba tajná, a III. z daného usnesení - zvolenému členovi započne jeho pětileté funkční období dnem volby. Za sebe dodám, že místo je tedy uvolněné, takže pokud by Sněmovna dnes zvolila, funkční období začíná okamžikem dnešního zvolení.

I zde prosím, pane předsedající, o otevření rozpravy a poté hlasování o návrhu na provedení tajné volby.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Otevírám rozpravu. Hlásí se někdo do rozpravy? Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu končím. Budeme hlasovat o návrhu na provedení tajné volby.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 65, přihlášeno 186 poslanců, pro 112, proti 21. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji, a nyní poprosím o přerušení, pane předsedající, tohoto bodu k provedení volby ve Státních aktech. Na vydávání lístků stanovím 17 minut, tedy do 13.05 hodin. A pokud budou předsedové klubů souhlasit, výsledky bych krátce oznámil ve 14.30 hodin na začátku odpolední části jednání Poslanecké sněmovny. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano, děkuji. Ještě dvě informace, nejprve omluvy. Od 16.00 do 21.00, nebo do konce jednacího dne se omlouvá pan poslanec Kott z důvodu jednání ve volebním kraji. Pan poslanec Lukáš Kolařík se omlouvá od 11.30 do 12.00 z dnešního jednání. A druhá informace - organizační výbor se sejde ve 13 hodin. Odpolední jednání bude zahájeno ve 14.30 hodin, po vyslechnutí informace o výsledcích voleb budeme pokračovat napevno zařazeným bodem, což je novela zákona o státním rozpočtu.

Končím dopolední jednání Poslanecké sněmovny.

 

(Jednání přerušeno ve 12.50 hodin.)

(Jednání pokračovalo ve 14.30 hodin.)

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, zahajuji odpolední blok schůze Poslanecké sněmovny. Nejprve přečtu omluvy. Pan poslanec Radek Holomčík se omlouvá od 14.30 do 15 hodin z pracovních důvodů, paní poslankyně Alena Gajdůšková se omlouvá od 14 hodin do 15 hodin z pracovních důvodů. A to je zatím všechno.

Nejprve, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, než budeme pokračovat v dnešním programu, prosím předsedu volební komise poslance Martina Kolovratníka, aby nás seznámil s výsledky voleb. Jednalo se o návrh na volbu předsedy dočasné komise Poslanecké sněmovny pro hodnocení účinnosti vládní pomoci v rámci COVID. Dále se jednalo o návrh na jmenování člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Dále se jednalo o návrh na volbu člena Dozorčí rady Státního zemědělského intervenčního fondu. Dále se jednalo o návrh na volbu členů Rady Českého rozhlasu. A jako poslední se jednalo o návrh na volbu člena Rady České tiskové kanceláře. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo a přeji dobré odpoledne. Konstatuji, že ve všech volebních bodech bylo vydáno i odevzdáno 185 hlasovacích lístků a kvorum nutné pro zvolení bylo 93.

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:48.




Přihlásit/registrovat se do ISP