(13.00 hodin)
(pokračuje Dolejš)

Co je třeba dovysvětlit, je, že některé položky na tom seznamu jsou poněkud, řekněme, obecné a že za nimi stojí tedy konkrétní připravené čerpání. Například když je tam položka veřejný sektor, tak je jasné, že pokud budeme významné peníze směřovat do zdravotnictví, že víme, na co to tam v tom zdravotnictví půjde, že zdravotnická zařízení státu či krajů skutečně dostanou příslušné peníze, a to jak z hlediska kapacit, tak i z hlediska úhrady platů ve zdravotním sektoru. Protože oni si odpracovali v té krizi své, a myslím si, že potřebují, potřebují, aby to bylo zohledněno i finančně. U podnikání možná je to ještě s trošku větším otazníkem, ale věřím, že v komunikaci s odpovědnými resorty, ať už je to MPO, nebo další resorty, které se v této oblasti pohybují, bychom mohli vystopovat, že to skutečně bude do konce roku využito.

A pak poslední pohled na ten seznam, a to je, že ho lze dotvořit pozměňovacími návrhy. Já si myslím, že možnost pozměňovacích návrhů nejen že tomu dá konkrétnější a akceptovatelnější podobu pro ty, co budou hlasovat, ale že vlastně je to šance zohlednit i jiné pohledy. Každá ta strana má nějaké voličské zázemí, každý máme nějakou specifickou zkušenost -

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Já se omlouvám, pane poslanče, budu vás muset přerušit.

 

Poslanec Jiří Dolejš: Už je jedna hodina? (Ano.) No vidíte to. Takže aspoň máte naději, že až se sem vrátím, tak budu mnohem stručnější, protože jsem chtěl jít do finále. Ale snad mi dovolíte po dobrém obědě, abych aspoň těch pět závěrečných vět mohl adresovat auditoriu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Nepochybně ano.

Já teď na základě dohody politického grémia a předsedů poslaneckých klubů přerušuji jednání Poslanecké sněmovny. Prosím, věnujte mně pozornost, protože polední pauza bude tentokrát pouze hodinu. Jednání Poslanecké sněmovny bude znovu pokračovat ve 14.00 hodin.

Než ukončím to jednání, ještě omluva pana poslance Jaroslava Martinů z odpoledního jednání od 14.00 hodin do konce jednacího dne z pracovních důvodů. A konstatuji, že ve 14.00 hodin bude pokračovat vystoupení pana poslance Dolejše, s faktickou poznámkou je připraven pan poslanec Jiří Bláha a s přednostním právem je přihlášen pan předseda Zbyněk Stanjura. Přeji vám dobrou chuť.

 

(Jednání přerušeno v 13.01 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP