(13.40 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Zeptám se, jestli je zájem o závěrečné slovo ze strany zpravodajky. Není. V tom případě svolám kolegy do sálu, protože nás čeká hlasování. Je zde žádost o odhlášení. Všechny jsem vás odhlásil, prosím, přihlaste se znovu svými kartami. Nejdříve nás čeká hlasování o návrhu vrácení navrhovateli k dopracování, který předložil pan poslanec Ferjenčík. A až se nám počet přihlášených ustálí, tak budu moci zahájit hlasování. Vypadá to, že ještě poslanci dorážejí do sálu, tak já ještě jednou zopakuji, o čem budeme hlasovat.

 

Budeme hlasovat o vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 198 je přihlášeno 129 poslanců a poslankyň, pro 21, proti 95. Návrh byl zamítnut.

 

A nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Nejprve rozhodneme o garančním výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro sociální politiku jako výboru garančnímu. Navrhuje někdo přikázání jinému výboru? Pan poslanec Bartošek? (Omyl - již se chystal hlasovat. Smích.) Ne, není tomu tak, takže budeme hlasovat. (Poznámka posl. Raise.) Prosím návrhy na mikrofon! (Nepřeje si vystoupit.) Také to není na garanční výbor.

 

Takže garanční výbor. Je návrh z organizačního výboru, aby garančním výborem byl výbor pro sociální politiku

Já zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Já vám děkuji.

hlasování číslo 199 je přihlášeno 132 poslanců a poslankyň, pro 130, proti nikdo. Návrh byl přijat. Já konstatuji, že tento návrh byl přikázán výboru pro sociální politiku jako výboru garančnímu.

 

Organizační výbor nenavrhl přikázat tento návrh dalšímu výboru, ale pan poslanec Rais má návrh na další výbor. Prosím, aby ho přišel sdělit.

 

Poslanec Karel Rais: Dobrý den. Vzhledem k té problematice a také k té diskuzi je naprosto zřejmé, že by to patřilo do školského výboru také.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Ano, tedy výboru pro školství a další záležitosti, já to nebudu teď celé vzpomínat. Má někdo návrh ještě na nějaký jiný další výbor? Pan poslanec. Prosím.

 

Poslanec Jan Schiller: Děkuji. Já bych navrhoval výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Dobře. Takže výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj také. Ještě nějaký návrh na další výbor? Pan poslanec...

 

Poslanec Petr Venhoda: Já si dovoluji navrhnout projednání v rozpočtovému výboru vzhledem k tomu, že to má dopad do státního rozpočtu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Dobře, rozpočtový výbor. Paní poslankyně Černochová se ještě hlásí. Prosím o klid v sále!

 

Poslankyně Jana Černochová: Děkuji. Nebojte se, nebudu navrhovat výbor pro obranu, budu navrhovat výbor pro bezpečnost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Dobře. Já si to napíšu všechno, abych na nic nezapomněl. Byly to výbory pro... Pan poslanec Ferjenčík se ještě hlásí. Prosím. Takže v tuto chvíli máme navržen výbor školský, regionální rozvoj, rozpočtový a bezpečnost. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Mikuláš Ferjenčík: Já si myslím, že je namístě řešit i ten aspekt kriminality, proto navrhuji výbor ústavně-právní.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Výbor ústavně-právní. Dobře. Tak. A pokud již nejsou další návrhy, tak budeme hlasovat o návrzích postupně v pořadí, jak byly předneseny. Já prosím o klid.

 

Budeme hlasovat nejprve o tom, jestli přikážeme návrh také školskému výboru jako dalšímu výboru.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 200 je přihlášeno 131 poslanců a poslankyň, pro 119, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Dále budeme hlasovat o přikázání výboru pro regionální rozvoj.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 201 je přihlášeno 131 poslanců a poslankyň, pro 125, proti nikdo. I tento návrh byl přijat.

 

Další je návrh na přikázání rozpočtovému výboru.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro přikázání rozpočtovému výboru. Kdo je proti?

hlasování číslo 202 je přihlášeno 131 poslanců a poslankyň, pro 43, proti 17. Návrh nebyl přijat.

 

Dále byl navržen výbor pro bezpečnost.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro přikázání výboru pro bezpečnost. Kdo je proti?

hlasování číslo 203 je přihlášeno 131 poslanců a poslankyň, pro 43, proti 17. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

A další byl návrh na přikázání ústavně-právnímu výboru.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro přikázání tomuto výboru jako dalšímu. Kdo je proti?

hlasování číslo 204 je přihlášeno 131 poslanců a poslankyň, pro 37, proti 39. Tento návrh byl zamítnut.

 

Tím jsme se vypořádali se všemi návrhy na další výbory, takže já konstatuji, že jsme přikázali výboru pro školství a výboru pro regionální rozvoj jako dalším výborům. A nyní nás čeká ještě návrh, který zazněl v rozpravě, a to na prodloužení lhůt pro projednání na výborech.

 

Je zde návrh na prodloužení o 20 dní, tedy na 50 dní, pokud se nemýlím.

Takže já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V tomto hlasování číslo 205 je přihlášeno 132 poslanců a poslankyň, pro 124, proti nikdo. Tento návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme tedy prodloužili lhůtu pro projednání ve výborech o 20 dní.

 

Já vám děkuji. To bylo poslední hlasování v tomto čtení, v tomto bodu, takže děkuji navrhovatelce, děkuji zpravodaji a tento bod zavírám.

 

A posuneme se k dalšímu bodu ve zbývajícím čase, což je

 

79.
Návrh poslanců Leo Luzara, Hany Aulické Jírovcové a Pavla Kováčika
na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy
a o změně a doplnění zákona č. 468/1991 Sb., o provozování rozhlasového
a televizního vysílání, ve znění pozdějších předpisů,
ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 180/ - prvé čtení

Jsme v prvém čtení, které jsme přerušili dne 31. 1. na 40. schůzi Poslanecké sněmovny. Projednávání tohoto bodu jsme tedy zahájili dne 31. ledna na 40. schůzi Poslanecké sněmovny, kdy byla obecná rozprava přerušena. Připomínám, že stanovisko vlády jsme obdrželi jako sněmovní tisk 180/1. Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele pan poslanec Leo Luzar a jako zpravodaj pro prvé čtení pan poslanec Stanislav Berkovec, pokud je pan poslanec přítomen. Ano, pan poslanec Luzar i pan poslanec Berkovec jsou přítomni, takže bychom mohli pokračovat.

Teď mi byla doručena omluvenka paní poslankyně Němcové, v jejímž projevu byla rozprava minule přerušena, takže já ji odsunu dozadu a budeme pokračovat. Já prosím o klid v sále.

Pan poslanec Výborný s přednostním právem? (Ano.) Tak prosím, pane poslanče, máte slovo. Jinak je na řadě pan poslanec Holomčík. Prosím.

 

Poslanec Marek Výborný: Děkuji za slovo. Vážený pane místopředsedo, kolegyně, kolegové, paní ministryně, tento tisk, který zde teď projednáváme, má takříkajíc své dvojče v našem programu, a to je bod číslo 80 této schůze, sněmovní tisk číslo 193. Jedná se o Návrh poslanců Marka Výborného, Pavla Bělobrádka, Jana Bartoška, Jiřího Miholy a dalších na vydání zákona, kterým se také mění zákon č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy atd. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP