(11.20 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, máme tedy dva další návrhy, životní prostředí a hospodářský výbor. Má ještě někdo další návrh? Pan kolega Kováčik. Máte slovo, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji za slovo. Jenom velmi krátce. Nebudu navrhovat nic, každý má právo navrhovat a každý máme právo pro návrhy hlasovat, nebo ne, ale v té poslední větě nebo posledních větách kolegy Ferjenčíka jsem zaslechl něco jako podceňování zemědělského výboru. Zemědělský výbor je plně kvalifikován svoje témata projednat se vší vážností. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Faktická poznámka kolegy Ferjenčíka. Máte slovo.

 

Poslanec Mikuláš Ferjenčík: Děkuji za slovo, pane předsedající. Já si dovolím reagovat na pana předsedu Kováčika. Já jsem rozhodně nechtěl zlehčovat zemědělský výbor, nicméně mám za to, že zákony, které mají dopad i na hospodářství jako celek, mají být projednávány i v hospodářském výboru. Ostatně, nenavrhoval jsem výbor hospodářský jako garanční, nýbrž jako další. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení doby. Nyní pan kolega Holomčík ještě s faktickou poznámkou.

 

Poslanec Radek Holomčík: Děkuji za slovo. Já bych chtěl jenom podpořit to, co tady říkal kolega Ferjenčík, pane předsedo, prostřednictvím pana předsedajícího. Poslanecký klub Pirátů bere zemědělství a zemědělský výbor skutečně vážně a mohu se osobně zaručit, že pokud by si pan kolega Ferjenčík dovolil jakýmkoliv způsobem znevažovat zemědělský výbor, tak já osobně mu vyčiním. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce, i když jsme mimo rozpravu, ale samozřejmě návrhy lze komentovat k těm výborům.

 

Hlasujeme o návrhu na výbor pro životní v hlasování číslo 97, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 97. Z přítomných 165 pro 54, proti 16. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní návrh na výbor hospodářský.

Zahájil jsem hlasování číslo 98 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 98. Z přítomných 165 pro 40, proti 46. Návrh nebyl přijat.

 

Konstatuji tedy, že tento návrh byl přikázán jenom výboru zemědělskému jako garančnímu a lhůta k projednání je zákonná, šedesát dnů. Tím končím bod 45. Děkuji ministru zemědělství, děkuji zpravodaji.

 

Vyhlašuji přestávku pro porady poslanecký klubů, není potřeba, pane předsedo Fialo, a sejdeme se ve 12.00 hodin, podle usnesení Poslanecké sněmovny se budeme zabývat volebními body.

 

(Jednání přerušeno v 11.23 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP