(12.50 hodin)

 

Poslanec Josef Bělica: Pane předsedající, děkuji za slovo. K proceduře hlasování. Vážené kolegyně, vážení kolegové, výbor pro bezpečnost jako výbor garanční doporučuje Poslanecké sněmovně ve třetím čtení následující hlasovací proceduru. Jestli se nemýlím, tak legislativně technické úpravy nepadly v průběhu rozpravy, a proto bychom přistoupili k následující proceduře. Za prvé bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu A. Za druhé pozměňovací návrh B1. Bude-li přijat pozměňovací návrh B1, stane se tím C1 nehlasovatelným. Za třetí pozměňovací návrh B2. Za čtvrté pozměňovací návrh C1. Znovu připomínám, že bude-li přijat návrh B1, je již návrh C1 nehlasovatelný. Páté hlasování pozměňovací návrh C2. Šesté hlasování o návrhu zákona jako celku.

Pane předsedající, já si jednotlivé pozměňovací návrhy dovolím krátce okomentovat, když je budu číst.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano, určitě. A nyní se vyrovnáme s návrhem na proceduru tím, že o tom budeme hlasovat. Já jsem mezitím přivolal poslankyně a poslance do sálu. Slyším žádost o odhlášení. Všechny jsem vás odhlásil. Prosím přihlaste se znovu svou hlasovací kartou.

 

Nyní budeme hlasovat o proceduře, tak jak ji navrhl pan zpravodaj pan poslanec Bělica. Jsme připraveni na hlasování.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 36, přihlášeno 160 poslanců, pro 160, proti nikdo. Proceduru jsme schválili a budeme podle ní postupovat. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Josef Bělica: Jako první poprosím o hlasování o pozměňovacích návrzích pod označením A. Jedná se o pozměňovací návrhy předložené výborem pro bezpečnost. Stanovisko garančního výboru k těmto pozměňovacím návrhům je doporučující.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Navrhovatel? (Doporučující.) Děkuji.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 37, přihlášeno 160 poslanců, pro 140, proti nikdo. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Josef Bělica: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod označením B1. Jedná se o pozměňovací návrh paní poslankyně Nevludové na zrušení nově zařazeného § 4b odst. 3 a 5 návrhu zákona. Stanovisko garančního výboru k tomuto pozměňovacímu návrhu je nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Navrhovatel? (Nesouhlas.) Ano, navrhovatel také nesouhlasí.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 38, přihlášeno 161 poslanců, pro 3, proti 140. Návrh nebyl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Josef Bělica: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod označením B2. Jedná se o pozměňovací návrh opět paní poslankyně Nevludové na zrušení nově navrhovaného § 5a odst. 2. Stanovisko garančního výboru k tomuto pozměňovacímu návrhu je nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Navrhovatel? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 39, přihlášeno 161 poslanců, pro 2, proti 141. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Josef Bělica: Děkuji. Dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu C1, protože návrh B1 odhlasován nebyl. Jedná se o pozměňovací návrh pana poslance Maška, který navazuje na pozměňovací návrh paní poslankyně Nevludové a upravuje znění navrhovaného § 4b odst. 3. Stanovisko garančního výboru - nepřijal žádné stanovisko.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano. A pan navrhovatel? (Stanovisko neutrální, spíš nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 40, přihlášeno 161 poslanců, pro 20, proti 42. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Josef Bělica: Děkuji. Dalším hlasováním je hlasování o pozměňovacím návrhu C2. Jedná se o pozměňovací návrh opět pana poslance Maška, který zakotvuje úpravu odchodného pro strážníky obecní policie. Stanovisko garančního výboru k tomuto pozměňovacímu návrhu je doporučující.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Navrhovatel? (Souhlas.) Děkuji.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 41, přihlášeno 161 poslanců, pro 140, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Bělica: Děkuji. A pane předsedající, nyní nás čeká poslední hlasování o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano, hlasovali jsme o všech pozměňovacích návrzích, budeme hlasovat o celém návrhu zákona.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Zdeňka Ondráčka, Jiřího Maška, Ivany Nevludové, Jana Bartoška a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 550, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti,

Hlasování číslo 42, přihlášeno 161 poslanců, pro 141, proti 4. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu zpravodaji, děkuji panu navrhovateli a končím projednávání tohoto bodu.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, protože nám zbývají pouhé dvě minuty - měli bychom se zabývat návrhem zákona, který byl vrácen (ze) Senátu - tak nevidím žádný rozumný důvod, proč bychom teď tento návrh zákona otvírali. Takže pokud proti tomu nikdo nenamítá, tak v tuto chvíli ukončíme dopolední jednání Poslanecké sněmovny. Sejdeme se znovu ve 14.30 hodin a budeme se věnovat pevně zařazeným bodům, z nichž první je bod číslo 11. Upozorňuji členy organizačního výboru, že ve 13.03 hodin bude zahájeno jeho jednání.

 

(Jednání přerušeno ve 12.58 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP