(22.10 hodin)

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další návrh je B159, pan kolega Roman Onderka - přesuny v rámci Ministerstva práce a sociálních věcí, 60 milionů na právní ochranu dětí.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Souhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 318, přihlášeno 191 poslanců, pro 180, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Pozměňovací návrh B160 pana kolegy Petra Dolínka. Jedná se o navýšení částky 250 milionů na rekonstrukci sportovního areálu Tělocvičná jednota Sokol Praha, Královské Vinohrady.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 319, přihlášeno 190 poslanců, pro 40, proti 91. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Tímto jsme se podle mne, pane předsedající, vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy, tak jak zazněly ve druhém čtení, a měli bychom hlasovat o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano, skutečně jsme hlasovali o všech návrzích a přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2020 a s vládním návrhem státního rozpočtu České republiky na rok 2020, podle sněmovního tisku 605, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou podle přílohy tohoto usnesení."

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 320, přihlášeno 191 poslanců, pro 108, proti 82. (Potlesk z levé a střední části jednacího sálu.) Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Ještě nás čekají doprovodná usnesení. Než poprosím paní zpravodajku, aby nás s nimi seznámila, tak předám řízení schůze.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Přeji hezký pozdní večer. Takže poprosím paní zpravodajku, aby uvedla návrhy doprovodných usnesení. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Ano, začneme doprovodnými usneseními, tak jak zazněla na jednotlivých výborech, které přijaly usnesení.

Za prvé je to návrh hospodářského výboru: "Poslanecká sněmovna vyzývá vládu, aby příjmy z prodeje strategických zásob Správy státních hmotných rezerv byly účelově vázány pro budoucí obnovu strategických zásob a požadavků na Správu státních hmotných rezerv."

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 321, přihlášeno 191 poslanců, pro 85, proti 77. Návrh usnesení nebyl přijat. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Návrh výboru pro obranu: "Poslanecká sněmovna doporučuje vládě, aby v rámci probíhajícího projednávání návrhu státního rozpočtu České republiky na rok 2020 odstranila rozdíly v odměňování mezi zaměstnanci Národního bezpečnostního úřadu a příslušníky bezpečnostních sborů (dle zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů) a státními zaměstnanci (dle zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě)."

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 322, přihlášeno 191 poslanců, pro 82, proti 69. Návrh usnesení nebyl přijat. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Návrh výboru pro bezpečnost: "Poslanecká sněmovna doporučuje vládě, aby zohlednila specifické postavení zaměstnanců Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost na trhu práce a odstranila rozdíly v odměňování mezi zaměstnanci Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost a příslušníky bezpečnostních sborů (podle zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, ve znění pozdějších předpisů) a státními zaměstnanci (podle zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů), udržela nárůst platů a průběžné personální posilování tohoto úřadu."

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 323, přihlášeno 192 poslanců, pro 83, proti 72. Návrh usnesení nebyl přijat. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Dále je to návrh volebního výboru: "Poslanecká sněmovna upozorňuje vládu na nutnost implementace směrnice Evropského parlamentu a Rady EU 2010/13/EU o koordinaci některých právních předpisů členských států upravujících poskytování audiovizuálních mediálních služeb ve znění směrnice Evropského parlamentu a Rady EU 2018/1808 včetně finančních podmínek pro její realizaci navýšením rozpočtu RRTV ve výši do 10 000 000 Kč na nutné provozní a personální výdaje."

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 324, přihlášeno 192 poslanců, pro 81, proti 57. Návrh usnesení byl zamítnut.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Návrh zahraničního výboru: "Poslanecká sněmovna doporučuje vládě, aby zohlednila specifika povolání zaměstnanců Ministerstva zahraničních věcí a jím zřizovaných složek na trhu práce a zajistila jim odpovídající nárůst platů."

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 325, přihlášeno 192 poslanců, pro 62, proti 80. Návrh byl zamítnut.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Teď se dostáváme k doprovodným usnesením, která vznikla v rozpravě ve druhém čtení. A začali bychom panem poslancem Kováčikem.

Návrh zní: "Poslanecká sněmovna žádá vládu České republiky, aby v průběhu roku 2020 dále posilovala rozpočtovou kapitolu 329 Ministerstva zemědělství za účelem financování opatření realizovaných v souvislosti s klimatickou změnou."

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 326, přihlášeno 192 poslanců, pro 108, proti 1. Návrh usnesení byl přijat. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Teď máme návrh usnesení pana poslance Mikuláše Ferjenčíka. Jen se podívám, jestli to nechám hlasovat a) zvlášť a b) zvlášť.

Ano, takže: a) "Poslanecká sněmovna s vědomím, že hlavní město Praha, město Mariánské Lázně, Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR a Nejvyšší kontrolní úřad zveřejňují své rozpočtované i skutečné výdaje na internetu v podrobnějším pohledu, než vyžaduje vyhláška č. 323/2002 Sb., o rozpočtové skladbě, vyzývá vládu, aby zahájila vývoj uživatelsky přívětivého systému, který umožní zveřejňování rozpočtovaných i skutečných příjmů a výdajů státního rozpočtu na internetu ve formátu otevřených dat a do 20. listopadu roku 2020 seznámila Poslaneckou sněmovnu s výsledky, které v této věci učinila."

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 327, přihlášeno 190 poslanců, pro 77, proti 76. Návrh byl zamítnut. Prosím. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP