Středa 27. listopadu 2019, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Petr Fiala)

226.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

Já tento bod zahajuji, protože už 12.30 je, a prosím, aby se slova ujal předseda volební komise pan poslanec Martin Kolovratník. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Dobré odpoledne. Děkuji za slovo a předstupuji před vás, kolegyně, kolegové, tradičně s volebními body. Ten první, jak bylo řečeno, jsou změny v orgánech Poslanecké sněmovny, bod, který hlasujeme veřejným hlasováním. U tohoto bodu volební komise obdržela tentokrát pouze dva návrhy. Lhůta byla do 5. listopadu do 12.30 a obdrželi jsme nominace, návrhy na nominace: do stálé komise pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny pan poslanec Ondřej Babka, navržen hnutím ANO, a do výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj pan poslanec Václav Votava za sociální demokracii. Proti tomu nebyly žádné rezignace. Je to z toho důvodu, že tato dvě místa byla delší dobu volná a podle politického rozdělení náleží těmto dvěma poslaneckým klubům. Volební komise tyto návrhy přijala v usnesení číslo 143 ze dne 5. listopadu.

Pane předsedající, prosím, abyste otevřel rozpravu a poté nechal o návrzích hlasovat.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano. Otevírám rozpravu. Hlásí se někdo do rozpravy? Nikdo se do rozpravy nehlásí, rozpravu končím.

 

Budeme nyní o těchto návrzích hlasovat veřejným hlasováním, tak jak to navrhl pan předseda Kolovratník.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 64 přihlášeno 182 poslanců, pro 146, proti nikdo. Návrh jsme schválili. Končím projednávání tohoto bodu.

 

Dalším bodem 227 je

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:48.




Přihlásit/registrovat se do ISP