(11.40 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Rozhodneme o této změně procedury, která je obsažena v tisku 509/4, v hlasování číslo 17, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 17, ze 189 přítomných pro 84, proti 91 poslanec. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní ta druhá skupina, pane zpravodaji.

 

Poslanec Milan Feranec: Jedná se o čtvrtou skupinu, pozměňovací návrhy obsahující znění zákona o spotřebních daních, s tím, že návrh je, aby se po bodu, kdyžtak mě opravte, 25, 26 hlasovalo N6 (Předsedající: Ano.) a potom už dále. Je tam jenom přesun těch hlasování N6.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To jedno přeskupení tedy, ano? (Zpravodaj: Ano.)

Rozhodneme v hlasování o této změně v hlasování číslo 18, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 18. Z přítomných 189 pro 86, proti 96. Návrh nebyl přijat. Třetí hlasování.

 

Poslanec Milan Feranec: Potom je to sedmá skupina, návrhy změn zákona o dani z hazardních her, s tím, že se navrhuje postupné hlasování N3, J1, G1, a potom to už pokračuje.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 19. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 19. Z přítomných 189 pro 69, proti 98. Návrh nebyl přijat.

 

Poslední hlasování o změně procedury.

 

Poslanec Milan Feranec: Poslední je osmá skupina, změny zákona o dani z přidané hodnoty, s tím, že se navrhuje pořadí P2, P3, M1.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Rozhodneme v hlasování číslo 20, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 20. Z přítomných 189 pro 86, proti 98. Návrh nebyl přijat.

 

Platí tedy původní procedura schválená rozpočtovým výborem, obsažená v tisku 509/4. (Hlasy z pléna.) Tedy neplatí, dokud ji neschválíme, ale to je teď základ pro jednání. Pan zpravodaj.

 

Poslanec Milan Feranec: Já jenom zkusím odpovědět na to, co se ptal pan předseda Stanjura, to je otázka těch návrhů H1 a H2 tak, jak je uvedeno v proceduře, pokud je schválený H1, je nehlasovatelný H2. Ono je to proto, že oba obsahují - ten první, H1, obsahuje změnu sazeb a potom to jednotlivé určení, a ten druhý navrhuje jenom to určení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan předseda Stanjura.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Evidentně ty návrhy se liší. Ano, část mají společnou, podle mě se o tom hlasovat musí. Já bych byl pro to, aby pan zpravodaj případně nechal hlasovat o obou, ať nevedeme půlhodinovou rozpravu, jestli ano, nebo ne. Je rychlejší o tom hlasovat.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To je nejrychlejší, ano.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Myslím si, že se liší, ale než se přít, že je rychlejší hlasovat o obou, a většinová vůle se nějak projeví.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za vstřícnost. Nebudeme vést zbytečnou procedurální debatu. Ještě než dám hlasovat o proceduře podle sněmovního tisku 509/4, přečtu omluvy došlé předsedovi Poslanecké sněmovny. Od 15.30 hodin do konce jednacího dne se omlouvá paní ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová a pan ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.

Nyní tedy, pane zpravodaji, můžu dát hlasovat o navržené proceduře? (Ano.)

 

O proceduře rozhodneme v hlasování číslo 21, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 21. Z přítomných 189 pro 187, proti nikdo. Procedura byla schválena. Můžeme podle ní postupovat.

 

Zároveň, než budeme hlasovat jednotlivé pozměňovací návrhy a bude vyzvána paní ministryně a pan zpravodaj ke stanoviskům, požádám o vystřídání v řízení schůze.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Bude to tedy na kratší dobu. Jestli jsem to správně zachytil, procedura je již schválena. A nyní bychom měli hlasovat nejdříve o zamítnutí, případně legislativně technické úpravě. Pokud vím, návrh na zamítnutí zazněl, takže já pro jistotu ještě svolám kolegy do sálu (gong), i když věřím, že jsme tady všichni, a zahajuji hlasování o zamítnutí. (Hlasy z pléna.)

Pardon. Já se chci zeptat, pan zpravodaj... jestli je tedy zájem o sdělování stanovisek, nebo ne. Omlouvám se, označím tohle hlasování za zmatečné. Budeme jej opakovat. Poprosím nejdřív, než tedy zahájím hlasování, o stanovisko výboru.

 

Poslanec Milan Feranec: Stanovisko rozpočtového výboru - nedoporučil návrh na zamítnutí.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Nedoporučil. Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.) Děkuji. Takže teď je to snad všechno podle regulí.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro zamítnutí. Kdo je proti? Děkuji vám.

hlasování číslo 23 je přihlášeno 189 poslanců a poslankyň, pro 86, proti 102. Návrh nebyl přijat.

 

A jako další návrh byly legislativně technické. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Milan Feranec: Máme návrh legislativně technických úprav, předložil ho poslanec Ferjenčík. A vlastně upravuje ten jeho návrh tak, aby splnil účel - i po debatě s legislativou si myslím, že to je skutečně legislativně technická úprava toho jeho návrhu N6.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Pan poslanec... Všechno je v pořádku. Prosím stanovisko... nebo stanovisko asi nepřijal výbor, předpokládám. (Zpravodaj: Ne.) Ministerstvo má stanovisko... nebo asi také nemá.

 

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro tuto legislativně technickou úpravu. Kdo je proti? Děkuji vám.

hlasování číslo 24 je přihlášeno 189 poslanců a poslankyň, pro 188, proti nikdo. Úpravu jsme tedy přijali a nyní prosím další skupinu.

 

Poslanec Milan Feranec: Pozměňovací návrh pod písmenem F, paní poslankyně Krutáková, a týká se rozšíření osvobození vybraných ekologicky významných prvků o skupinu dřevin.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko.

 

Poslanec Milan Feranec: Rozpočtový výbor nepřijal stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Nepřijal. Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

hlasování číslo 25 je přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 84, proti 93. Návrh nebyl přijat. Prosím další.***




Přihlásit/registrovat se do ISP