(13.00 hodin)
(pokračuje Rakušan)

Takže suma sumárum to prostě vede k tomu závěru, že ono se skutečně asi primárně nemůže jednat o tu politickou diskusi, kterou tady vedeme, ale diskusi ryze odbornou. A jedinou autoritou v naší zemi, která je schopná posoudit, zda bylo konání prezidenta za hranou Ústavy, nebo nebylo, je Ústavní soud. Takže veškeré argumenty, že tady jsou různé názory vážených právníků proti sobě, prostě a jednoznačně svědčí pro to, že by právě ústavní žalobu na prezidenta Ústavní soud měl projednat a měl tady vytvořit nějakou právní jistotu pro budoucnost, kterou prostě postrádáme.

Vlastně za to vystoupení děkuji. Doktor Gerloch si myslí něco jiného než odborníci, kteří se zúčastnili pondělního semináře v Poslanecké sněmovně. Nechť rozhodne Ústavní soud. Naším dnešním hlasováním tomu můžeme napomoci.

A ještě krátká poznámka k paní ministryni Schillerové. Já jí také děkuji, protože její nehorázné vystoupení na půdě Poslanecké sněmovny, kdy naše kolegy z horní komory označuje za špínu, nebo cituje ve zprávách, kdy ona říká, že tady vlastně jenom žvaníme, místo abychom pracovali, tak v té chvíli paní ministryně Schillerová spustila neuvěřitelnou řadu moc hezkých zpráv, které nám chodí. A některé neoznačují úplně hezkým jménem i samotnou paní ministryni.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: To byla zatím poslední faktická poznámka v tuto chvíli. Jenom bych teď připomněl další postup. Je tady ještě přihlášen pan poslanec Patrik Nacher, ale vám už teď prostor nedám. Ale protože ve 14.30 pokračujeme ústními interpelacemi, jenom upozorňuji, že poté, až budou vyčerpané ústní interpelace, tak budeme pokračovat, takže je potřeba sledovat, to je na poslance Patrika Nachera, který je s faktickou připraven, proto v podstatě neprodleně na něj přijde pořadí, až tedy kontinuálně přejdeme na projednávání ústavní žaloby zase. A následně se připraví pan poslanec Jan Čižinský.

Zatím vám přeji do 14.30 dobrou chuť.

 

(Jednání přerušeno ve 13.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP