(10.50 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Zahájil jsem hlasování číslo 74 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 74. Z přítomných 178 pro 177, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní se budeme zabývat jednotlivými pozměňovacími návrhy. Paní zpravodajko?

 

Poslankyně Helena Válková: Nyní budeme hlasovat návrh, který je návrhem pana poslance Michálka. Jsou to návrhy B, B1 až B3, týká se to té archivační povinnosti. V tomto případě nepřijal garanční výbor žádné stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Pan ministr, stanovisko? (Stanovisko předkladatele je nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 75 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 75. Z přítomných 179 pro 60, proti 92. Návrh nebyl přijat. Další návrh?

 

Poslankyně Helena Válková: CI jsme stáhli. CII zahrnuje CII.1 až CII.5, to je vlastně stejná úprava, jakou máme už u znalců. Garanční výbor zaujal stanovisko kladné. Jde o můj pozměňovací návrh.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Pan ministr? (Stanovisko kladné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 76 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 76. Z přítomných 180 pro 179, proti nikdo. Návrh byl přijat. Další návrh?

 

Poslankyně Helena Válková: Takže teď už je to ten komplexní pozměňovací návrh pod A. Načtu ho v té hlasovací proceduře, kterou jsme si teď nově schválili.

Čili bychom hlasovali návrhy A1 až A3, A4, A5 až A44, A47 až A54, A56 až A67, A72 až A81. Stanovisko garančního výboru je doporučující, s tím, že potom budeme hlasovat zvlášť A46.

Já jsem načetla, doufám... moment, A1 až A3, A4, A5 až 45, ano, a potom A47 až... Takto to bylo načteno, doufám tedy.

Takže pane místopředsedo.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ještě jednou prosím zopakovat, abychom si to upřesnili.

 

Poslankyně Helena Válková: Dobře, takže návrhy A1 až A3, A4, A5 až A45, A47 až A54, A56 až A67, A72 až A81. A garanční výbor ústavněprávní má doporučující stanovisko. A A46, o tom budeme zvlášť hlasovat.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, to byla změna podle hlasování. (Poslankyně Válková konzultuje mimo mikrofon s poslancem Bendou.)

 

Poslankyně Helena Válková: Mohu tedy požádat o tříminutovou přestávku, abychom se domluvili, s ohledem na to, že byly -

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Stačí dvě minutky do 10.55? Stačí. (Poslankyně Válková: Děkujeme.) Prosím upřesnit.

 

(Jednání přerušeno od 10.54 do 10.56 hodin.)

 

Poslankyně Helena Válková: Takže já jsem připravena.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Poprosím sněmovnu o klid a ještě jednou přečteme teď z návrhu A ty návrhy, které bychom jedním hlasováním schvalovali. Prosím o klid sněmovnu. (Poslankyně Válková: Už to bude -) Paní zpravodajko, ještě malou chviličku. Tak, můžete.

 

Poslankyně Helena Válková: Už to bude reflektovat totiž zamítnutí toho návrhu B, takže nemusím se podrobně zabývat tím, co už je obsolentní, a navrhuji hlasovat A1 až A3... moment, A1 až A3, A4, A5 až A45, A47 až A81. A konečně potom úplně na závěr návrh zákona jako celek. A ještě předtím A46, kvůli kterému jsme tu proceduru změnili.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Rozumíme tedy té proceduře. Návrh na (nesroz.) rozhodneme v hlasování číslo 77, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 77. Z přítomných 180 pro 164, proti 7. Návrh byl přijat. Další návrh?

 

Poslankyně Helena Válková: Teď budeme hlasovat A46 jako zvláštní návrh. Stanovisko garančního ústavněprávního výboru bylo doporučující.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan ministr? (Stanovisko předkladatele je nedoporučující.) Ano. Předtím vás ještě na požadavek SPD všechny odhlásím, požádám vás o novou registraci. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami. (Odmlka.) Počet přihlášených je ustálen.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 78 a ptám se, kdo je pro A46. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 78. Ze 178 přihlášených pro 78, proti 79. Návrh nebyl přijat.

 

Tím jsme vyčerpali pozměňovací návrhy, jestli tomu dobře rozumím, paní zpravodajko? (Ano.) Všichni souhlasí, že není žádný pozměňovací návrh, o kterém bychom nehlasovali. Můžeme tedy přejít k hlasování o zákonu jako celku. (Ano, navrhuji přijmout návrh zákona jako celek.)

 

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o soudních tlumočnících a soudních překladatelích, podle sněmovního tisku 73, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Zahájil jsem hlasování číslo 79 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 79. Z přítomných 179 pro 108, proti 48. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi spravedlnosti, děkuji zpravodajce a končím bod číslo 99. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP