(13.00 hodin)
(pokračuje Adamec)

A já znovu opakuji, a je potřeba, aby to zaznělo. Prosím vás, chcete otevírat Ústavu s něčím, co není vydiskutováno. Prostě k tomu žádná seriózní rozprava neproběhla. Já vás tady vidím, vás, co pro to horujete. Máte to napsané. Asi názory na to máte, co je v tom papíru. Tak prosím vás, nedělejme to. Neotevírejme tu Ústavu, protože Ústava jako základní zákon našeho systému se má otevírat opravdu jenom v nouzi. Opravdu když už to jinak nejde. Ještě bych pobral, kdybyste přinesli návrh zákona, který se bude týkat přímé volby starostů, primátorů a hejtmanů konkrétně. Jak si to představujete. A pak tady máme o čem diskutovat. Ale otevírat Ústavu jenom proto, že se vám to hodí a že to je vaše politická proklamace a snaha zaujmout veřejnost, to mi připadá hodně málo.

Prosím, chovejme se racionálně, a věřím tomu, že u většiny poslanců tady zvítězí zdravý rozum. Že to neuděláme. (Potlesk několika poslanců vpravo.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Dámy a pánové, je 13.00 hodin. Konstatuji, že v rámci rozpravy zazněly dva návrhy na zamítnutí předloženého návrhu - ze strany pana předsedy Stanjury, dále takový návrh předložil pan poslanec Feri.

Přerušuji projednávání tohoto bodu a jednání Poslanecké sněmovny do 14.30 hodin, kdy budeme pokračovat ústními interpelacemi. ***

 

(Jednání přerušeno v 13.01 hodin.)




Přihlásit/registrovat se do ISP