Středa 17. ledna 2018, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Martin Kolovratník)

26.
Návrh na volbu předsedy stálé komise Poslanecké sněmovny
pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů

U této volby bylo vydáno o něco méně hlasovacích lístků, 186. Kvorum nutné pro zvolení tedy bylo 94. Tady chci říci, jak jsem avizoval, že máme k dispozici zkontrolované a ověřené seznamy poslanců, kteří se zúčastnili nebo nezúčastnili této volby. Opět tedy pro případnou kontrolu jsou samozřejmě jmenné seznamy k dispozici.

V této volbě bylo odevzdáno platných i neplatných hlasovacích lístků méně, pouze 128. Konstatuji, že tedy bylo neodevzdáno celkem 58 hlasovacích lístků. Kvorum nutné pro zvolení bylo 94 a pan poslanec Zdeněk Ondráček obdržel 83 hlasů a já tedy konstatuji, že nebyl zvolen předsedou této komise, a tímto ta volba v tuto chvíli končí. (Potlesk z pravé strany.)

Pro vaše případné dotazy, bylo to tedy druhé kolo první volby, to znamená, že ta volba v tuto chvíli končí a volební komise bude vyhlašovat novou lhůtu na podání nových návrhů na předsedu této komise. Necháme dohodu o termínu - zatím ho v tuto chvíli nevím a nebudu komentovat - na předsedech politických frakcí tady v Poslanecké sněmovně.

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:47.




Přihlásit/registrovat se do ISP