Středa 17. ledna 2018, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Radek Vondráček)

23.
Návrh na zřízení stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti
Úřadu pro zahraniční styky a informace

Podle § 12a zákona č. 153/1994 Sb., o zpravodajských službách České republiky, zřizuje Poslanecká sněmovna kontrolní orgán pro kontrolu činnosti Úřadu pro zahraniční styky a informace skládající se ze sedmi poslanců. Podle § 47 jednacího řádu navrhuji, aby tento kontrolní orgán měl postavení stálé komise Poslanecké sněmovny. Dále bychom měli rozhodnout v souladu s § 115 odst. 3 jednacího řádu, zda tuto komisi ustavíme podle zásady poměrného zastoupení, případně aby členové této komise byli voleni většinovým systémem. Jenom pro úplnost dodávám, že v předcházejícím volebním období tato komise zřízena nebyla, ale účinností novely zákona od 1. 1. 2018.

Já v této věci zahajuji rozpravu a ptám se, kdo má zájem o vystoupení k tomuto bodu. Nikoho nevidím. Končím všeobecnou rozpravu k tomuto bodu a přistoupíme k rozpravě podrobné. Ptám se, zda má někdo zájem o vystoupení v podrobné rozpravě? Není tomu tak. Končím podrobnou rozpravu.

Přednesu návrh usnesení: Poslanecká sněmovna

I. zřizuje stálou komisi Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Úřadu pro zahraniční styky a informace skládající se ze sedmi poslanců;

II. stanoví, že komise se ustavuje podle zásady poměrného zastoupení.

 

Přistoupíme k hlasování o předneseném návrhu usnesení.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takto přednesené usnesení. Kdo je proti?

Hlasování číslo 12. Přihlášeno je 187 poslanců, pro 183, proti nikdo. Tento návrh byl přijat a já konstatuji, že návrh usnesení byl přijat, a končím tento bod.

 

Sděluji, že se omlouvá paní ministryně Klára Dostálová, a to dnešního dne od 14. 30 hodin z důvodu setkání se zástupci Svazu měst a obcí.

 

Otevírám další bod, který má název

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:47.




Přihlásit/registrovat se do ISP