(Jednání pokračovalo v 18.11 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím klid v sále, budeme pokračovat. Pane předsedo (k poslanci Kolovratníkovi), stačí vám to? (V sále je velký ruch.)

 

Poslanec Martin Kolovratník: Mně to stačí. Haló, haló, prosím o pozornost. Ještě poslední krátká věta od volební komise: lhůta pro naplnění nově ustavené komise pro vyšetřování OKD je stanovena do zítřka, tedy do středy 13. prosince, do 18 hodin.

A teď důležité vysvětlení - to je i pro pana kolegu Michálka, když projektoval ten další čas. U téhle komise jsme teď jakoby o fázi posunuti, to znamená, já to zrekapituluji: Zítra na volební komisi obdržíme návrhy na naplnění, na volební komisi to bude projednáno ve čtvrtek ráno a v pátek tuto komisi naplníme a hlasováním Sněmovny obsadíme. Teprve poté mohu vyhlásit návrh na předsedu té komise a tam musí zase mezi naší komisí a samotnou volbou uběhnout 24 hodin. Pokud bychom tu lhůtu nechali až na příští týden na pondělí nebo úterý, už bychom předsedu té komise nestihli zvolit v příštím týdnu, nepracovala by, bylo by to až od ledna.

Takže si tady dovolím i vyzvat nebo poprosit členy vedení jednotlivých klubů k nějaké dohodě, zítra máte grémium, tak možná tam abyste prodiskutovali... Teoreticky pokud by byla dohoda, je možné vyhlásit lhůtu na předsedu té komise ještě v pátek, my bychom to projednali a pak by v úterý příští týden při třetím čtení mohlo být hlasováno o předsedovi této volební komise. Ale opakuji, na tom se musí dohodnout předsedové politických frakcí.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Také děkuji. Ještě se mi tady hlásil pan předseda Berkovec s nějakou organizační poznámkou.

 

Poslanec Stanislav Berkovec: Dámy a pánové, přeji vám příjemný podvečer. Jenom členům volebního výboru připomínám, že za deset minut v čísle 23 rychlá schůze. Děkuji. Hezký večer.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Také děkuji. Tím jsme vyčerpali vše, co jsme měli naplánováno na dnešní den, takže přerušíme jednání 4. schůze Poslanecké sněmovny do pátku 15. 12., a to do 9 hodin. (Ještě přihláška z pléna.) Ještě nějaká organizační? (Ano.)

 

Poslanec David Pražák: Omlouvám se, dámy a pánové a vážený předsedající, nevím, jaká je tady praxe, ale myslím si, že za mnou končí dnes tady naposled s námi minulá vláda, a myslím si, že by se nic nestalo, kdybychom jim poděkovali aspoň za tu práci, kterou tady odvedli. Chtěl bych jim za to poděkovat a přeju jim hodně úspěchů dál. Děkuju. (Potlesk všech poslanců.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Doufám, že už to byla poslední organizační poznámka v tuhle chvíli, a přerušuji jednání 4. schůze Poslanecké sněmovny do pátku 15. 12. do 9 hodin. Dobrou noc všem.

 

(Jednání skončilo v 18.14 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP