Pátek 15. prosince 2017, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Martin Kolovratník)

23.
Návrh na volbu vedoucích stálých delegací
Parlamentu do meziparlamentních organizací

Z toho druhého usnesení jsme volili ony stálé delegace Parlamentu do mezinárodních organizací.

Co se týká první delegace do Meziparlamentní unie, tady jsme měli dva kandidáty - Stanislav Grospič za KSČM získal 29 hlasů, Ondřej Polanský za Piráty 125 hlasů. Předsedou této delegace se stává Ondřej Polanský.

Stálá delegace do Parlamentního shromáždění NATO. Pan poslanec Josef Hájek získává 168 hlasů a stává se předsedou této delegace.

Dále - stálá delegace do OBSE, Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě. Paní poslankyně Karla Maříková získala 167 hlasů a je vedoucí této stálé delegace.

Další v pořadí je stálá delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění Rady Evropy. Tady byla jedinou kandidátkou paní poslankyně Miroslava Němcová za ODS. Získala 133 hlasů a také byla zvolena.

A konečně z těch delegací poslední - delegace do Středoevropské iniciativy. Kandidát sociální demokracie Bohuslav Sobotka získal 149 hlasů a stává se tedy vedoucím této stálé delegace.

A poslední informace ode mě. Jak jsem avizoval, my jsme na volební komisi přijali usnesení ke lhůtám, takže prosím tajemníky klubů o pozornost. Dnes do 14 hodin je vyhlášena lhůta poslaneckým klubům na podávání návrhů na předsedu vyšetřovací komise k OKD. Ještě jednou opakuji, k OKD je lhůta dnes do 14 hodin. A stejně tak žádali kolegové ze sociální demokracie, lhůta na podávání návrhů na předsedu té chybějící komise pro Ústavu České republiky je také dnes do 14 hodin.

Jak jsem avizoval, volební komise by se rychle ještě měla sejít dnes odpoledne a díky tomu bude vše připraveno, jak ty volby předsedů, tak i druhé kolo té jedné komise pro kontrolu GIBS na příští týden v úterý ve 14 hodin. Byly by to všechno tajné volby, a pokud tedy bude politická vůle před třetím čtením rozpočtu provést volby, můžeme být technicky připraveni. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji za informace panu předsedovi Kolovratníkovi. Nyní je s přednostním právem přihlášen pan předseda Michálek. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Jakub Michálek: Děkuji, pane předsedo, za slovo. Já bych chtěl za klub Pirátů požádat o přestávku 20 minut na jednání poslaneckého klubu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Dobře, žádosti rozumím. Přestávka v délce 20 minut na jednání poslaneckého klubu Pirátů, to znamená, že budeme pokračovat v našem jednání ve 12.55 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.35 hodin.)

(Jednání pokračovalo ve 12.55 hodin.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, je 12.55, čas na přestávku poslaneckého klubu strany Pirátů byl vyčerpán. Budeme pokračovat v našem programu.

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:47.




Přihlásit/registrovat se do ISP