Pátek 14. července 2017, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Radek Vondráček)

199.
Návrh na změnu usnesení Poslanecké sněmovny č. 1678 z 57. schůze ze dne
24. května 2017 ke zřízení vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k prověření,
zda nedocházelo k protiprávnímu jednání v souvislosti s možným neoprávněným
získáváním spisů orgánů činných v trestním řízení nebo informací z těchto spisů
a zda informace takto získané nebyly zneužívány k ovlivňování politické soutěže
nebo destabilizaci demokratického právního státu

Poprosím pana poslance Plíška, aby předložený návrh uvedl. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Martin Plíšek: Milé kolegyně, vážení kolegové, děkuji za slovo. Budu velmi stručný, jak už jsem avizoval.

V návrhu programu členové vyšetřovací komise se jednomyslně shodli na tom, že požádáme Poslaneckou sněmovnu, aby prodloužila mandát pro zpracování závěrečné zprávy vyšetřovací komise, budu říkat jenom k únikům vyšetřovacích spisů, nebudu v tuto chvíli číst celý název, do 12. září, protože původní termín byl 31. srpna. Chceme tak získat větší čas na zpracování závěrečné zprávy a samozřejmě na svoji činnost.

Já chci jenom upozornit, že komise bude zasedat každý týden a chceme mít prostor pro to, aby skutečně mohla odvést svoji práci a shodnout se na závěrečné zprávě a potom ji předložit Poslanecké sněmovně. Proto navrhuji, aby se to usnesení, které má číslo 1678 z 57. schůze Poslanecké sněmovny ze dne 24. května, změnilo v tom smyslu, že v bodu III by se termín do 31. srpna 2017 nahradil do 12. září 2017 a nově by zněl, že Poslanecká sněmovna stanoví lhůtu do 12. září 2017, v níž je vyšetřovací komise povinna předložit svá zjištění s návrhem Poslanecké sněmovně.

Děkuji vám za podporu tohoto návrhu usnesení, ke kterému se potom přihlásím ještě v podrobné rozpravě.

 

Místopředseda PSP Radek Vondráček: Ano. Děkuji. Zahajuji všeobecnou rozpravu. Ptám se, zda se někdo hlásí do rozpravy k tomuto bodu. Jestliže tomu tak není, končím všeobecnou rozpravu. Závěrečné slovo nepředpokládám. Otevírám rozpravu podrobnou a poprosím pana poslance, aby načetl návrh usnesení.

 

Poslanec Martin Plíšek: Já se v tuto chvíli přihlašuji k návrhu na změnu usnesení 1678 v bodu III, které jsem vám přednesl v obecné rozpravě.

 

Místopředseda PSP Radek Vondráček: Ano. Děkuji. Končím podrobnou rozpravu. Zájem o závěrečné slovo zřejmě není. Pan poslanec odchází.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro předložený návrh usnesení? Kdo je proti?

Jedná se o hlasování číslo 246, přihlášeno 133 poslanců, pro 95, proti 19. Tento návrh byl přijat. Já konstatuji, že s návrhem usnesení byl vysloven souhlas, a tento bod končím. Děkuji.

Otevírám bod číslo

Aktualizováno 31. 10. 2017 v 18:00.




Přihlásit/registrovat se do ISP