(19.00 hodin)
(pokračuje Zavadil)

A já tady mám několik bodů, vím, že asi časově na to nedojde, ale nicméně jestli někdo zpochybňuje zakotvení institutu vrcholových řídících zaměstnanců, jestli někdo zpochybňuje převedení zaměstnance na jinou práci, jestli někdo zpochybňuje úpravy dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr, jestli někdo zpochybňuje zásadní změnu podmínek vzniku práva na dovolenou, a teď bych to mohl dále rozpitvávat, tak prosím vás, ať se s tou praxí seznámí, ať si zjistí, jak se na to tváří zaměstnavatelé, jak se na to tváří zástupci zaměstnanců a co vlastně ve spolupráci s tím ministerstvem chtějí touto normou dát. Netvrdím, že ta norma je bezvadná. To jsem nikdy neřekl. (Hluk v sále. Poslanec Sklenák neustále klepe na hodinky a ukazuje, že se má končit.)

Ale chci jenom říct, že takovéto věci vznikají velmi obtížně a křehce. A na rozdíl tady od tohoto ctěného plenárního shromáždění je velmi obtížné prostě v rámci těchhle dohod a v rámci těchhle schůzek, které se tam konají, si myslet, že to je tak jednoduché. Není! A jestli si někdo myslí, že to jednoduché je, tak ať to tam jde dokázat. Pak bych docela doporučoval některým kolegům, aby se zúčastnili takovýhle jednání už jenom proto, aby viděli, jak to horko těžko vzniká, že to není jednoduchá norma.

Takže nechci se unášet emocemi, ale jenom vycházím z toho, že jsem dvacet let u těchhle těch věcí byl, že jsem dvacet let o těchhle věcech jednal, že jsem jednal se zaměstnavateli, že vím, jak je to složité. A samozřejmě můžu si myslet o této normě cokoliv, ale nicméně vznikla nakonec dohodou všech těch sociálních partnerů, kteří se na ní podíleli.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Pokorná Jermanová: Pane poslanče, omlouvám se, jsem nucena vás přerušit. Přerušuji projednávání tohoto bodu v obecné rozpravě. Dříve než přeruším jednání, dovolte mi načíst omluvy. Paní poslankyně Matušovská se omlouvá z osobních důvodů do konce jednacího dne, od 17.40 do konce jednacího dne z pracovních důvodů pan poslanec Gabrhel a pan poslanec Okamura se od 17 hodin omlouvá z pracovních důvodů.

V tuto chvíli přerušuji jednání Sněmovny do zítřejšího rána 9 hodin, kdy budeme pokračovat dle schváleného programu, a zítra od 9 hodin máme na programu písemné interpelace.

Děkuji vám za spolupráci a přeji hezký večer.

 

(Jednání skončilo v 19.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP