(Jednání pokračovalo v 14.00 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Vážené kolegyně, vážení kolegové, je 14 hodin a my bychom měli pokračovat v našem jednání. Já zde nevidím předsedu pana poslance Kolovratníka. Nevadí, dříve než dojde, načtu omluvy, které mi tady přistály na stole. Z dnešního jednání se od 13.15 hodin z osobních důvodů omlouvá pan poslanec Karel Fiedler, od 12.30 hodin ze zdravotních důvodů pan poslanec Vojtěch Adam a od 12.45 hodin do konce doby jednání Poslanecké sněmovny z osobních důvodů pan poslanec Uhlík.

Pan předseda Kolovratník je zde. Já mu tedy předávám slovo a prosím, aby nás seznámil s výsledky voleb.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Ano, zde přítomen. Děkuji za slovo i za trpělivost. Předešlu, kolegyně a kolegové, že teď je to pro mě mírně nervózní situace, protože mám výsledky dva sečtené a ten třetí se ještě sčítá. Takže dovolím si mluvit pomalu, abych dal kolegům šanci doplnit archy, a oni mi je za chvíli přinesou.

Každopádně kvůli stenozáznamu, ono to stejně malou chvíli trvat bude, mám tady výsledky volby šesti členů Kontrolní rady Grantové agentury a tří členů Kontrolní rady Technologické agentury. Musím tedy poprosit o vaši trpělivost, protože právě pro stenozáznam je potřeba přečíst u každého kandidáta počet hlasů, který dosáhl.

 

134.
Návrh na jmenování členů Kontrolní rady Grantové agentury České republiky

U Grantové agentury České republiky - volili jsme tedy v druhém kole šest členů - předešlu, že úspěšní jsme byli z poloviny, že se nám podařilo zvolit tři z nich. V této volbě jsme vydali 164 hlasovacích lístků a stejně tak 164 jich bylo odevzdáno, platných i neplatných, a výsledky jsou následující: Lubomír Grmela získal 32 hlasů, Ivan Hubač 4, Libor Jan 88 a byl zvolen, Zdeněk Jirásek 29 hlasů, Tomáš Krejčík 75, Stanislav Labík 27, Peter Lichard 54, Irena Lovětinská Šlamborová 31 hlas, Jiří Masopust 8, Jan Picek 20, Mária Režňáková 103 hlasy a byla zvolena, Mirka Wildmannová 98 hlasů a byla zvolena. Kvorum nutné pro dosažení bylo 83.

Znamená to, že v Kontrolní radě Grantové agentury v tuto chvíli zbývá zvolit ještě tři zbývající členy. Toto bylo druhé kolo první volby, takže volba úplně končí. Předesílám, že volební komise bude vyhlašovat novou lhůtu a bude čekat na nové návrhy ve spolupráci s výborem pro kulturu, mládež a tělovýchovu. Předpokládám, že tuto volbu vyhlásíme na další, dubnové, respektive květnové schůzi Poslanecké sněmovny.

Druhá volba se týkala tří členů Kontrolní rady Technologické agentury.

 

133.
Návrh na jmenování členů Kontrolní rady Technologické agentury České republiky

I tady jsme odevzdali i zpět získali 164 hlasovacích lístků. Kvorum nutné pro zvolení bylo opět 83. Irena Lovětinská Šlamborová získala 5 hlasů, Karel Novák 80 hlasů, Ivan Ohlídal 74, David Staš 6, Michal Šedivý 12 a Pavel Václavek 105 hlasů, stal se tedy jediným zvoleným.

Konstatuji tedy, že ze tří členů jsme vybrali jednoho a zbývá ještě v této radě obsadit dvě místa. Stejně jako u volby předchozí, budeme tedy vyhlašovat novou lhůtu a tu volbu budeme opakovat na další schůzi Poslanecké sněmovny.

A i když jsem mluvil pomalu, tak bohužel kolegové ještě sčítají a bohužel tady nemám v tuto chvíli výsledky volby do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Kolega mi napovídá, že za minutu a půl to bude.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Padl tady návrh, že máte zazpívat, ale to po vás určitě nechceme.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Zazpívejte, prosím, napovídá pan ministr Brabec. Přátelé, vždycky je těžké dostat se do médií, že? Pan poslanec Kalousek předesílá, že když začnu nápěv, že se připojí. Byla by to hezká koaličně-opoziční spolupráce, ale pan poslanec Marek Benda mě zachránil. (Předává výsledky.) Děkuji.

Vidím, že jsme byli poměrně úspěšní. Jsem za to rád, tedy co se týká celkového počtu zvolených. Takže takzvaná velká rada, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

 

138.
Návrh Poslanecké sněmovny na jmenování
členů Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Vydáno i odevzdáno 164 hlasovacích lístků. Kvorum nutné pro zvolení tedy bylo 83. Martin Bezouška získal 107 hlasů a byl zvolen, Milan Bouška 17, Radka Burketová 94 hlasy a byla zvolena, Dana Jaklová 84 hlasy a byla zvolena, Miroslav Konvalina 63 hlasy, Ivan Krejčí 75 hlasů, Václav Mencl 100 hlasů a byl zvolen, Radek Mezuláník 16 hlasů, Daniel Novák 94 hlasy a byl zvolen, Marek Poledníček 98 hlasů a byl zvolen, Marek Zeman 3 hlasy, Dagmar Zvěřinová 86 hlasů a byla zvolena.

Znamená to, že v prvním kole jsme úspěšně do této rady nominovali 7 kandidátů a zbývá tedy obsadit jedno místo. V souladu s jednacím řádem na jedno místo tedy postupuje dvojnásobek zájemců, to znamená dva podle počtu dosažených hlasů, a podle tohoto výsledku tedy do druhého kola postupují Miroslav Konvalina a Ivan Krejčí. Předesílám, že druhé kolo vyhlásím v prvním týdnu další schůze Poslanecké sněmovny.

Tím máme všechny výsledky. A ještě prosím, kvůli losování, tak jak jsme avizovali v usnesení, svolávám volební komisi, členy, aby se teď rychle vrátili do Státních aktů a provedeme ještě ty poslední nezbytné úkony k této volbě.

Přátelé, kolegové, děkuji vám. Jsem překvapen, jak jsme byli úspěšní, a musím říct, že jsem za to rád. Přeji hezký víkend a předávám slovo paní předsedající.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: I já vám děkuji. Tímto jsme vyčerpali schválený program 26. schůze Poslanecké sněmovny a já tuto schůzi končím. Přeji vám hezké dny, které máme před sebou. Sejdeme se na další schůzi.

 

(Schůze ukončena ve 14.07 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP