Čtvrtek 4. prosince 2014, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jan Bartošek)

97.
Návrh na volbu vedoucího stálé delegace Parlamentu
do Meziparlamentní unie - 2. kolo

Prosím, aby předseda volební komise pan Martin Kolovratník zopakoval kandidáty, kteří postupují do druhého kola. Máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Dobré odpoledne, kolegyně a kolegové. Pane předsedající, děkuji za slovo. Všem přeji hezký den a pustíme se do volebních bodů. Dnes toho bude, vážené kolegyně a vážení kolegové, trošku více. Pokusím se být stručný a efektivní, a hlavně vše pečlivě vysvětlit, tak abychom se u voleb zbytečně nezdržovali, anebo nedošlo k chybám. Registruji dnes velký zájem o naši práci na ochozu, na galerii, tak vysílám divákům pozdrav a věřím, že i díky těmto návštěvám bude činnost Poslanecké sněmovny pozitivně vnímána veřejností. Dobrý den na balkon.

Nyní tedy k volebním bodům. Začneme bodem volba vedoucího stálé delegace Parlamentu do Meziparlamentní unie. Sněmovnu si dovolím poprosit o klid, aby vám nic neuniklo. Připomenu, že v této volbě se jedná o uvolněné místo vedoucího této stálé delegace, kterou zastávala naše bývalá kolegyně Kateřina Konečná, která byla zvolena europoslankyní.

Poslanecká sněmovna ve druhé volbě v prvním kole, bylo to 30. listopadu, vedoucího této stálé delegace nezvolila. Do druhého kola tehdy 30. listopadu postoupili kolegové poslanci Stanislav Grospič za KSČM, získal 58 hlasů, a kolega poslanec Jaroslav Lobkowicz za TOP 09 a Starostové, který získal 41 našich hlasů.

Protože se jedná o druhé kolo tajné volby, rozpravu už mít nebudeme, a já vás nyní, pane předsedající, prosím, abyste bez rozpravy přerušil projednávání tohoto bodu a otevřel další bod, kterým bude Návrh na volbu vedoucího stálé delegace do Středoevropské iniciativy.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Přerušuji jednání na tajnou volbu. Rozprava se nevede, protože ta již byla ukončena. Otevírám bod

Aktualizováno 31. 10. 2017 v 17:59.




Přihlásit/registrovat se do ISP