(11.00 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pan ministr? (Zásadní nesouhlas.) Děkuji.

Zahajuji hlasování táži se, kdo je pro tento pozměňující návrh. Kdo je proti?

Je to hlasování číslo 153. Přítomných poslanců je 169, pro tento návrh 68, proti 83. Tento návrh byl zamítnut. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Václav Votava: Další pozměňovací návrh je pana kolegy Uhlíka, který do druhé snížené sazby 10 % zavádí některá veterinární léčiva. Moje stanovisko je ano.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pan ministr? (Souhlas.) Děkuji.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro tento pozměňující návrh. Kdo je proti?

Je to hlasování číslo 154. Přítomných poslanců je 169, pro tento návrh bylo 131 poslanců (proti 22). Návrh byl přijat. Můžeme jít dál.

 

Poslanec Václav Votava: Dále budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích pana kolegy Kalouska. Jedná se o jednu sníženou sazbu ve výši 10 %.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Vaše stanovisko? (Negativní.) Pan ministr? (Zásadní nesouhlas.) Děkuji.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro tento pozměňující návrh. Kdo je proti?

Je to hlasování číslo 155. Přítomných poslanců je 170, pro bylo 65 poslanců, proti 99. Návrh byl zamítnut. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Václav Votava: Nyní bychom se ve dvou hlasováních vyrovnali s pozměňovacími návrhy pana kolegy Fialy, které jsou pod písmenem E. Nejdříve budeme hlasovat společně o E1, E2, což je snížení sazeb o 1 %.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Vaše stanovisko? (Negativní.) Pan ministr? (Zásadní nesouhlas.) Dobře, děkuji.

Zahajuji hlasování o tomto návrhu. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti?

Je to hlasování číslo 156. Přítomných poslanců je 170. Pro návrh bylo 44, proti 90 poslanců. Návrh byl zamítnut. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Václav Votava: Nyní bychom hlasovali o E3, E4, E5, což je snížená sazba ve výši 10 % jako jediná snížená sazba.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Vaše stanovisko? (Negativní.) Pan ministr? (Zásadní nesouhlas.) Děkuji.

Zahajuji hlasování a táži se kdo je pro, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Je to hlasování číslo 157. Přítomných poslanců je 170, pro návrh bylo 75, proti 85 poslanců. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Václav Votava: Tím jsme se vyrovnali se všemi pozměňovacími návrhy a mohli bychom hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, podle sněmovního tisku 251, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

(Stanovisko zpravodaje: Souhlas.) Pan ministr? (Souhlas.) Děkuji.

Já tedy zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro takto navržené usnesení, nechť zmáčkne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Je to hlasování číslo 158. Přítomných poslanců je 170, pro návrh bylo 134 poslanců, proti 34. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Končím projednávání tohoto bodu.

 

Otevírám další bod a tím je

 

134.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti finančního trhu
/sněmovní tisk 179/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místopředseda vlády - už tam sedí, takže budeme kontinuálně pokračovat - pan ministr financí Andrej Babiš a zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Jiří Dolejš. Máme zde pana poslance Dolejše? (Nemohl projít ze své lavice přes své stojící kolegy.) Už přichází. Děkuji. Návrh na zamítnutí ani pozměňující návrhy nebyly předneseny.

Otvírám tedy rozpravu. V tento moment neeviduji nikoho přihlášeného. Je tomu tak. Pokud se nikdo nehlásí, rozpravu končím. Táži se, zda si pan zpravodaj vezme závěrečné slovo.

 

Poslanec Jiří Dolejš: Myslím, že poté, co jsme slyšeli, že nejsou pozměňovací návrhy, můžeme hlasovat o návrhu usnesení jako takovém. Rovnou vás předběhnu, můj postoj je vstřícný.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Táži se pana vicepremiéra a ministra financí, zda si vezme závěrečné slovo. (Ne.) A váš postoj k návrhu? (Souhlasím.) Souhlasný, dobře. V tom případě přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti finančního trhu, podle sněmovního tisku 179."

Mám zde požadavek na odhlášení, takže vás všechny odhlásím a požádám vás, abyste se znovu přihlásili svými kartami.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro takto navržené usnesení, jak bylo předneseno, zmáčkněte tlačítko, zvedněte ruku. kdo je proti?

Je to hlasování číslo 159. Přítomných poslanců je 144, pro návrh 138 poslanců, proti 1. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji zpravodaji i panu ministru financí. Končím projednávání tohoto bodu.

 

Přistoupíme k projednávání bodu číslo

 

135.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 93/2009 Sb.,
o auditorech a o změně některých zákonů (zákon o auditorech),
ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 209/ - třetí čtení

Pan místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš už je na svém místě, takže poprosím ještě zpravodaje rozpočtového výboru pana poslance Jaroslava Klašku, aby zaujal místo zpravodaje. Pozměňovací návrhy byly uvedeny ve sněmovním tisku 209/2.

Otevírám rozpravu. V tento moment neeviduji nikoho, že by se přihlásil do rozpravy. Takže pokud se nikdo nehlásí - pan zpravodaj. Máte slovo.

 

Poslanec Jaroslav Klaška: Chtěl bych jenom načíst legislativně technickou připomínku k tomuto sněmovnímu tisku. Ta zní: Část jedna článek jedna, novelizační bod 166. Za slova "38 odst. 2" se vkládají slova "písmeno a)", jde o konkretizaci dotčeného paragrafu, bez ní by nebyla úprava možná. To je všechno k této legislativně technické změně.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Pokud se nikdo nehlásí do rozpravy, rozpravu končím. (Upozornění na poslance s přihláškou.) Byl jste přihlášen? (Ano.) V tom případě poprosím, zda nevznesete námitku proti vedení schůze, že bych udělil slovo, protože jsem přehlédl přihlášku z místa do rozpravy. Není vznesena námitka, takže máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP