Středa 24. září 2014, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jan Bartošek)

136.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 240/2013 Sb.,
o investičních společnostech a investičních fondech,
a některé další zákony v oblasti kapitálového trhu
/sněmovní tisk 216/ - třetí čtení

Prosím, aby se místa ujal pan zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Radim Fiala, a pan ministr financí setrvává na svém místě.

Mám zde faktickou poznámku pana poslance Kostřici.

 

Poslanec Rom Kostřica: Děkuji, já jen prosím pro stenozáznam. Při hlasování 158 jsem chtěl hlasovat proti, nám na sjetině pro. Nezpochybňuji hlasování. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji vám. Budeme pokračovat v projednávání tohoto bodu, kdy pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 216/2.

Otevírám rozpravu k tomuto bodu. V tento moment neeviduji nikoho přihlášeného. Je tomu tak? Dobře, pokud se nikdo nehlásí, rozpravu končím. Táži se pana navrhovatele a zpravodaje, zda chcete mít závěrečná slova. Nechcete. V tom případě bychom měli přikročit k hlasování o pozměňovacích návrzích. Poprosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil.

Ještě vás poprosím, kolegyně a kolegové, abyste snížili hladinu zvuku, abychom se navzájem slyšeli, protože budeme hlasovat, tak abychom dobře věděli, o čem hlasujeme.

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji za slovo. Dámy a pánové, kolegyně, kolegové, v tomto zákoně máme v podstatě 25 pozměňovacích návrhů, které předkládá usnesení rozpočtového výboru. Já bych navrhl, aby postup při hlasování byl takový, abychom jedním hlasováním hlasovali o všech 25 návrzích, protože se víceméně jedná o legislativně technické připomínky. Nic podstatného, žádné politikum tam není, že bychom se s tím vyrovnali jedním hlasováním. A na závěr bychom hlasovali o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji vám, pane zpravodaji. Táži se, zda někdo vznáší námitku proti takto vznesenému způsobu hlasování. Nikdo námitku nepodal.

 

Poslanec Radim Fiala: Já to ještě opravím, pane předsedající. Teď mě z legislativy opravili, že pozměňovacích návrhů, které bychom hlasovali, není 25, ale 27.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Takže pozměňovacích návrhů máme 27, každopádně na způsobu hlasování to nic nemění. Takže ještě jednou se pro pořádek táži, zda někdo vznesl námitku. Není tomu tak. V tom případě budeme postupovat tak, jak jste navrhl. Táži se na vaše stanovisko, pane zpravodaji, k těmto pozměňujícím návrhům. (Souhlas.) Pan ministr financí? (Souhlas.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro takto navržené usnesení. Kdo je proti?

Jedná se o hlasování číslo 164. Přítomných poslanců je 168, pro návrh bylo 153 poslankyň a poslanců. Návrh byl přijat.

 

O všech návrzích tedy bylo hlasováno a nyní bychom měli přistoupit k hlasování o návrhu zákona jako celku. Pro pořádek se ještě táži vás, pane zpravodaji, na vaše stanovisko. (Souhlas.) Pan ministr financí? (Souhlas.) Děkuji.

 

Přednesu tedy návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech, a některé další zákony v oblasti kapitálového trhu, podle sněmovního tisku 216, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Já zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro takto navržené usnesení, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování číslo 165, přítomných poslanců je 169, pro navržené usnesení se vyslovilo 158 poslankyň a poslanců. Návrh byl přijat. Já tedy konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Budeme pokračovat dál tak, jak jsme schválili program. Otevírám bod

Aktualizováno 31. 10. 2017 v 17:59.




Přihlásit/registrovat se do ISP