(17.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Zahajuji hlasování. Pan poslanec Chvojka, bod 53, zítra po pevně zařazených bodech - stiskne tlačítko a zvedne ruku, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 37, přihlášeno 186, pro hlasovalo 85, proti 80, takže to bylo zamítnuto. Pan poslanec Chvojka tedy, to bylo zamítnuto.

 

A nyní tady mám ještě pana poslance Stanjuru. To už jsme hlasovali, nebo ne? (Poslanec Stanjura z lavice: To je další návrh.) To je ta finanční kontrola. Takže tady byl návrh opravdu vyřadit bod číslo 3 a následně 125. Tak toto budeme hlasovat. Návrh pana poslance Stanjury vyřadit tyto dva body. Je to tedy návrh zákona o finanční kontrole ve veřejné správě.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 38, přihlášeno 186, pro hlasovalo 151, proti 25. Takže toto bylo přijato.

 

Paní poslankyně Zdeňka Horníková, té se jednalo o vyřazení bodu číslo 19, to je vládní zákon s užíváním bytů a nebytových prostor, tisk 657. Takže je tu návrh na vyřazení tohoto bodu.

Zahajuji hlasování, kdo je pro vyřazení bodu číslo 19, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 39, přihlášeno je 186, pro hlasovalo 175, proti 6. Takže tady to vyřazení bylo schváleno a přijato. A můžeme dále.

 

Máme tady návrh - pan poslanec Bárta žádá informaci ministra dopravy ke stavu dálnice D47 a D1. Můžu to přečíst takhle? Stačí to takto? Může to být i takto, takže to přečteme v téhle podobě. Je to návrh zařadit bod Informace ministra dopravy ke stavu dálnice D47 a D1 na začátek schůze po pevně zařazených bodech, tedy dnes po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento bod po pevně zařazených bodech dnes, informace ministra dopravy. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 40. Přihlášeno je 186, pro hlasovalo 83, proti 95, takže to bylo zamítnuto.

 

Mám tady další návrh, to je návrh pana poslance Johna, který navrhoval, to se týkalo vládního návrhu zákona o anonymních akciích, bod č. 78. A vládní návrh zákona č. 80. To znamená, jednalo se o body 78 a 80. První byly ty anonymní, obchodní zákoník, a ten druhý přiznání k registrovanému majetku. A tyto dva body byl návrh pana poslance Johna zařadit po pevně zařazených bodech dnes na pořad schůze. Takto to bylo navrženo, budeme to hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, body 78 a 80 zařadit hned po pevně zařazených bodech schválených na dnešní pořad schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 41, přihlášeno je 186. Pro hlasovalo 52, proti 95, takže tento návrh poslance Johna byl zamítnut.

 

Pak je tady návrh pana poslance Michala Babáka - Informace o vzniku opoziční smlouvy mezi ČSSD a vládní koalicí.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení bodu Informace o vzniku opoziční smlouvy mezi ČSSD a vládní koalicí, zřejmě po pevně zařazených bodech dneska? Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 42, přihlášeno je 186. Pro hlasovalo 82, proti hlasovalo 91, takže tento návrh byl zamítnut. To bylo zamítnuto, ano, 82 proti 91, návrh byl zamítnut.

 

A můžeme jít dále. To byl návrh - pan poslanec Tejc svůj poslední návrh stahuje. Takže ten hlasovat nemusíme. A snad je to všechno. Spíš kdyby byl někdo, jehož návrh jsem nehlasoval, tak bych prosil, kdyby to teď sdělil. Protože je možné, že mi tady něco uniklo. Ale jestli ne a všichni... Tak zagonguji v tom případě. Pokud je všechno, co bylo navrženo, odhlasováno, tak jsme se propracovali k tomu, že bychom mohli hlasovat. Gonguji, ale zřejmě jsou všichni přítomni.

 

Takže bychom mohli hlasovat o celém návrhu pořadu 46. schůze Poslanecké sněmovny tak, jak byl písemně předložen a nyní upraven schválenými pozměňovacími návrhy. Takže o tomto pořadu schůze nyní budeme hlasovat souhrnně.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento pořad schůze právě schválený? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 43, přihlášeno je 186. Pro hlasovalo 99, proti 85. To znamená, že pořad schůze byl schválen.

 

Kolegové, myslím si, že se můžeme pustit do prvního bodu dnešního programu. Tím je

 

1.
Vládní návrh zákona o změně daňových, pojistných a dalších zákonů
v souvislosti se snižováním schodku veřejných rozpočtů
/sněmovní tisk 801/ - prvé čtení

Jsme v prvém čtení podle § 83 odst. 2. Takže nejdřív by z pověření vlády předložený návrh měl uvést ministr financí Miroslav Kalousek. Já bych poprosil, kdyby se sněmovna nějak ustálila, protože je tady příliš mnoho pohybujících se poslanců. Přivítal bych, kdyby větší množství poslanců usedlo a pohyb se tu stal spíš výjimečným. Děkuji, že se to tady pomaličku uklidňuje.

Takže bych požádal pana ministra Kalouska, aby nejdřív tento bod uvedl. Prosím, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP