(17.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Pan poslanec František Bublan je další, koho tu mám. Pan poslanec Bublan navrhuje tisk 709 na úterý 25. září. Je to bod 71, to znamená po pevně zařazených bodech, je to jasné, 71, to je návrh poslanců na vydání zákona, kterým se mění zákon o pojišťovnictví. Je to tak, je to správně. Takže tento zákon o pojišťovnictví pan poslanec Bublan navrhoval zařadit na úterý 25. 9. po pevně zařazených bodech. Bod číslo 71, tisk 709.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, takto zařadit na návrh pana poslance Bublana, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 15, přihlášeno 186, pro hlasovalo 95, proti 79. Takže návrh pana poslance Bublana byl přijat.

 

Ale ještě se neradujte, pane poslanče Bublane, protože pan poslanec Laudát míří přísným krokem (ke kontrole hlasování).

 

Poslanec Jan Husák: Vážené kolegyně, vážení kolegové, omlouvám se. Má vůle byla hlasovat ne, na sjetině mám ano. Zpochybňuji hlasování. Děkuji za pochopení.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže je tady zpochybnění hlasování toho bodu, který navrhoval pan poslanec Bublan. Budeme tedy hlasovat o námitce pana poslance Husáka.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Husáka, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 16, přihlášeno 186, pro hlasovalo 120, proti 39, takže námitka byla přijata.

 

Budeme opakovat hlasování, které navrhl pan poslanec Bublan. Ještě jednou budeme hlasovat o návrhu pana poslance Bublana, který chtěl bod 71 pevně zařadit na 25. 9. po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, toto pevně zařadit, ještě jednou stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 17, přihlášeno 186, pro hlasovalo 91, proti 79, takže tentokrát to už bylo zamítnuto.

 

Takže tohle je výsledek poslance Bublana. (Smích v sále.) To nebylo míněno tak zle, spíš smutně jsem to myslel. (Smích v sále.)

Teď se prosím pustíme do něčeho daleko horšího a to jsou návrhy pana poslance Babáka. (Velký hluk, smích a potlesk.) Dobře. Myslel jsem horšího, protože je těžší se v tom vyznat. Nicméně mi z toho stejně vyplývá, že bychom měli hlasovat návrh z přidané hodnoty, je to návrh číslo - já tady vidím 1730, to není možné. (Poslanci se opět smějí, předsedající také.) Ne, to tady určitě není. Já se omlouvám, já to snížím. Číslo 733 a to je tedy návrh pana poslance, o kterém by chtěl... (směje se, není mu rozumět) a pak je tu návrh o spotřebních daních, bod číslo 7. Ne, ne, je to tady bod číslo 6, bod číslo 7, už v tom mám jasno, jsou to druhá čtení, která byla dnes na programu, a pan poslanec Bublan to navrhoval jako (různé hlasy napovídají, že Babák) - ne, pan poslanec Babák to navrhoval jako první a druhý bod.

Tak, já jsem se rozhodl, že to dokážu, takže než mě vystřídáte jiným, tak já to budu zkoušet. (Směje se, v sále je neustále velmi živo, smích se ozývá ze všech stran.) Takže zítra (někdo předsedajícímu napovídá) - jaká nová varianta? Tři varianty? Je možné, že to úplně vzdám. (Směje se. Ten, kdo místopředsedovi radí, říká, že je to nehlasovatelné.) Poslední verze je po 15. hodině, pan poslanec Bublan... (Myslí Babák a sám se tomu velmi směje, poslanci tleskají. Hlas: ...zralý na panáka.)

Ano, na panáka jsem zralý. (Smích v sále.) Já tedy opravdu dělám, co je v mých silách.

 

Takže pan poslanec Babák - ty dva body, zatracené 6 a 7 (směje se tak, až nemůže mluvit), chce poslední varianty, chce to hlasovat jako zítra po 15. hodině jako druhý a třetí bod. Takže to budeme hlasovat. Tak.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro to, aby pan poslanec - hlasovalo se v 15 hodin. Kdo je pro zítra - 733 a spotřební daně? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 18, přihlášeno 186, pro hlasovalo 57, proti 79, to tedy neuspělo a tyto body nebudou.

 

No, a teď co dál? Tak, toto je jednoduché. Pan poslanec Babák chce stáhnout z pořadu schůze bod 75, tisk 738. Jasné? Jasné.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stáhnout bod 75 o spotřebních daních, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 19.

 

Ano, pak je tu další návrh. Bod číslo 56, to je státní podnik, sněmovní tisk 777, novela zákona o státním podniku, jako první bod v bloku prvních čtení. (Upozornění mimo mikrofon.) Ježíšmarjá, co teď? (Porada mimo mikrofon.) Ze stenozáznamu. Dobře, můžeme pokračovat.

 

Takže bod číslo 56, sněmovní tisk 777 budeme hlasovat jako první bod v bloku prvních čtení, tedy po již pevně zařazených bodech. Je to jasné. Bod 56, to je státní podnik.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro jako první bod v bloku prvních čtení po již pevně zařazených bodech, kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 20, přihlášeno 186, pro hlasovalo 41, proti hlasovalo 133, takže to bylo zamítnuto. Ano.

 

Tak to ještě přečtu ze stenozáznamu, omlouvám se. To bylo 19. hlasování. Pro 70, proti 96, takže návrh byl zamítnut. Děkuji, výborně.

 

Teď je tady návrh pana poslance Babáka, tak ať mě opraví, jestli to je - vyřazení bodu číslo 35. Je to možné? Je to stavební spoření. Je to tak, takže to můžeme hlasovat také. Ano. Takže je tady bod číslo 35, tisk 676, stavební spoření. Je to návrh vyřadit bod. Je to jasné. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP