(11.40 hodin)

 

Poslankyně Kateřina Klasnová: Vážený pane předsedající, děkuji za slovo. Vážené kolegyně, vážení kolegové, my jsme se snažili ráno zařadit mimořádné body, ve kterých by se projednávalo chování ministra financí v souvislosti s vyšetřováním případu nákupu letounů CASA. Bohužel jsme jako opozice neuspěli, koalice zavetovala zařazení těchto bodů. Nicméně od 12 hodin jedná bezpečnostní výbor a já jsem přesvědčena, že by poslanci měli mít nárok účastnit se tohoto výboru. A zároveň bych tedy chtěla poprosit, aby byla pauza do 13 hodin, kdy by měla být polední přestávka. Beru si to za poslanecký klub Věcí veřejných.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, pochopil jsem to tak, že říkáte, že si berete pauzu za klub Věcí veřejných?

 

Poslankyně Kateřina Klasnová: Do 13 hodin, kdy by měla být polední pauza, předpokládám.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Pan poslanec Gazdík chce ještě něco sdělit?

 

Poslanec Petr Gazdík: Pane předsedající, já bych vaším prostřednictvím nejen opozici, ale i paní předsedkyni Klasnové chtěl poděkovat, že využívá toho, co jsem jí ráno nabídl, aby toho využili. Děkuji. (Projevy nesouhlasu opozice.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže ve 13 hodin budeme pokračovat. V tom případě přerušuji schůzi sněmovny do 13 hodin... (projevy nesouhlasu v sále) a budeme pokračovat ve 13.00. (Opětovně projevy nesouhlasu.) Tak já jsem tady upozorněn, že v tom případě bude další žádost na pauzu, takže já přerušuji sněmovnu do 14 hodin. Sněmovna pokračuje ve 14.00 je to jasné. (Dotazy z pléna na mimořádnou schůzi.) Tak jenom sdělím, že ve 14 hodin bude pokračovat mimořádná schůze, která je řádně svolána. Takže to je ještě důležité. Začne mimořádná schůze ve 14 hodin. Tím budeme pokračovat. Po skončení mimořádné schůze potom po nezbytné pauze bude pokračovat tato řádná schůze.

 

(Schůze přerušena v 11.53 hodin.) ***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP