(16.00 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Děkuji. Kdo další se hlásí do rozpravy? Zaznamenala jsem, že pan zpravodaj by rád něco v obecné rozpravě řekl. Podrobná se totiž nekoná, jsme v prvém čtení. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Aleš Rádl: V tom případě bych si dovolil navrhnout zamítnutí zákona v prvém čtení, protože jak tady zaznělo, asi daleko citelnější pro ty, kteří stáčejí tachometry, budou finanční tresty, než je kriminalizovat tím, že je pošleme do vězení třeba na deset let. To mi připadá skutečně nepřiměřené. Navrhuji zamítnout návrh zákona v prvém čtení. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Děkuji. Hlásí se, prosím, někdo další do rozpravy? Předseda klubu soc. dem. Prosím, pojďte, pane poslanče.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Vážená paní předsedající, s ohledem na to, že je 16 hodin, a s ohledem na to, že úspěchů pro klub sociální demokracie v těch hlasováních dnes bylo dost, bych si dovolil požádat ještě před hlasováním o přestávku na jednání klubu sociální demokracie.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: V jaké délce? (Smích v sále.) To víte, musíte to formálně dodržet.

 

Poslanec Jeroným Tejc: S ohledem na to, že je 16 hodin a jedna minuta, měli jsme končit v 16 hodin, tak si myslím, že bychom mohli vzít přestávku do konce jednání.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Tím jste mi tedy moc nepomohl. Prosím, pan předseda klubu ODS poslanec Stanjura. Prosím.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Jednací den nekončí v 16 hodin. Do konce jednání je déle než dvě hodiny. Já myslím, že bychom aspoň trošku mohli pravidla dodržovat. Tak si řekněte třeba hodinu nebo půl nebo dvě, nebo se domluvíme, že dneska skončíme dřív, ale do konce jednání to není možné, protože jednací den nekončí v 16 podle jednacího řádu, ale mám pocit, že v 19 hodin nebo v 21 hodin, ale to určitě víte lépe než já, jste služebně starší. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Pan předseda klubu ČSSD ještě něco dodá. Prosím.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Já samozřejmě vím, že jednací den končí v 21 hodin. Na druhé straně vím, že v 16 hodin začíná vláda, resp. po jednání, a nerad bych vládu zdržel od tak zásadních bodů, jako jistě bude zabývání se Pozemkovým fondem, možným odvoláním pana Ziky, který je v čele tohoto fondu, takže myslím, že by bylo vhodné, aby vláda měla dostatek času na jednání. Nicméně pokud je to možné a vyhoví tomu paní předsedající, tak bych si dovolil požádat v tomto kontextu o přestávku na jednání klubu v délce dvou hodin. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Děkuji. Samozřejmě vám vyhovím. Jinak prosím příště nechte na mně, do kolika budeme jednat. Samozřejmě vyhovím.

Přerušuji před závěrečným hlasováním projednávání tohoto bodu.

Končím dnešní jednací den. Uvidíme se zítra v 9 hodin. Hezké odpoledne.

 

(Jednání skončilo v 16.03 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP