(13.50 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ještě se někdo hlásí do obecné rozpravy? Nikoho nevidím. Obecnou rozpravu končím. Ptám se předkladatele i zpravodaje, zda si přejí vystoupit se závěrečným slovem. Přejete si vystoupit? Prosím, máte slovo.

 

Senátor Vítězslav Jonáš: Já děkuji. Budu velice krátký. Padla tady připomínka, že jsou už zohledněny tyhle ty výrobny a okolí daní z nemovitostí. Připomínám, že daň z nemovitostí je jenom příjem obce, na jejímž území tyto výrobny leží, nikoliv obcí v havarijním pásmu a sousedících obcí. Pak zde byla připomínka, že jiné výrobny samozřejmě také zatěžují okolí a nemají takovýto příjem, to je jasné. Protože takovouhle daň nemají, tzn. takovýhle nosič, a proto nemohou mít obce v okolí takové příjmy.

A k tomu, že to není systémové. Já si myslím, že jsme pokročili i na jednání na Ministerstvu financí. Jednáme s ním tak, aby přijetí této změny zákona bylo v konečné verzi akceptovatelnější, a to jsme právě potřebovali, dostat tohle to projednání do druhého čtení do výboru.

Takže já vás opět žádám, pokud byste vyhověli Senátu a nechali nám možnost to projednat dále. Jinak to je vše a přeji vám krásné páteční odpoledne.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji. Pan zpravodaj si přeje vystoupit? (Nepřeje.) Ne. Budeme tedy hlasovat o návrhu, který pan zpravodaj a současně poslanec pan Vladislav Vilímec podal. Je to návrh na zamítnutí. Je zde žádost o odhlášení. Já vás tedy odhlašuji. Prosím, abyste se znovu přihlásili svými hlasovacími kartami. Předpokládám, že všichni, kteří se chtějí hlasování zúčastnit, již do sálu doběhli a budeme tedy hlasovat.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zamítnutí tohoto návrhu, nechť stiskne tlačítko ano a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování číslo 81 z přihlášených 120 poslanců pro 76, proti 38. Návrh byl přijat. Já mohu konstatovat, že tento návrh zákona byl zamítnut, a tím jeho projednávání končí. Děkuji panu předkladateli i panu zpravodaji.

 

S ohledem na to, že je 13 hodin 52 minut, končím dnešní jednání naší schůze. Pokračovat budeme v úterý. Děkuji vám a vám všem přeji hezký víkend.

 

(Jednání skončilo v 13.53 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP