Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
11. února 2011 v 9.02 hodin
Přítomno: 174 poslanců

 

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Hezké ráno, kolegyně a kolegové, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády. Zahajuji další jednací den 13. schůze Poslanecké sněmovny. Všechny vás zde vítám.

Prosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo požádal o vydání karty náhradní.

Dále vám sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci a poslankyně: Bauer Jan zahraniční cesta, Bartoš Walter pracovní důvody, Bebarová-Rujbrová Zuzka pracovní důvody, Bém Pavel osobní důvody, Boháč Zdeněk rodinné důvody, Hašek Michal zdravotní důvody, Huml Stanislav rodinné důvody, Jalowiczor Petr zdravotní důvody, Kádner David taktéž zdravotní důvody, Kohoutová Lenka pracovní důvody, Kostřica Rom zdravotní důvody, Rusová Marie zdravotní důvody, Smýkal Josef bez udání důvodu, Svoják Igor osobní důvody, Šťovíček Milan osobní důvody, Vacek Martin od 10.30 hodin bez udání důvodu, Vodrážka David do 14 hodin bez udání důvodu.

Pokud jde o členy vlády, omlouvají se Nečas Petr - zahraniční cesta, Dobeš Josef osobní důvody, Heger Leoš pracovní důvody, Chalupa Tomáš od 10.30 hodin pracovní důvody, Schwarzenberg Karel od 12 hodin pracovní důvody a Alexandr Vondra pracovní důvody.

Nyní přistoupíme k projednávání pevně zařazených bodů z bloku třetích čtení. Jedná se o body 78 a 79. Jsou to sněmovní tisky 183 a 188. Dále se budeme věnovat dalším bodům z bloku třetích čtení, u nichž byly splněny zákonné lhůty. Jsou to body 76, 77 a 104. V tomto případě se jedná o sněmovní tisky 134, 136 a 233. Pokud nedojde k dalším návrhům a dalším změnám, tak bychom se případně věnovali bodům z bloku prvního čtení. Jedná se o body 24, 25, 26, 29, 30, 31 a 33.

Tolik mé sdělení. Ptám se, kdo se hlásí. Prosím, pan předseda výboru.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Děkuji, paní předsedající. Já bych chtěl požádat o zařazení nového bodu do bloku třetích čtení a je to vládní návrh zákona o státním dluhopisovém programu na úhradu části rozpočtovaného schodku státního rozpočtu České republiky na rok 2011, tisk 240, do bloku třetích čtení. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Já se vám omlouvám, pane poslanče. V tom hluku jsem vůbec neslyšela váš návrh. Prosím, kdybyste mohl to nejdůležitější zopakovat.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Žádám o zařazení nového bodu do bloku třetích čtení. Je to tisk 240, vládní návrh zákona o státním dluhopisovém programu na rok 2011.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji pěkně. Hlásí se pan předseda Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Dobré ráno, vážená paní místopředsedkyně, vážení členové vlády, dámy a pánové. Dovolte, abych navrhl pevné zařazení bodu 32, sněmovního tisku 204, návrh zákona o účastnících protikomunistického odboje. Dovoluji si ho navrhnout zařadit jako první bod po bloku třetích čtení, včetně toho, pokud bude zařazen bod, který navrhl pan kolega Suchánek. Nechci zasahovat do bloku třetích čtení - čili po bloku třetích čtení.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano, děkuji. Já to ještě zopakuji. Prosím, zůstaňte ještě u mikrofonu. Já se zeptám - po bloku třetích čtení navrhujete zařadit tisk 204. Jedná se o bod 32. Děkuji.

Kdo další? Prosím, pan předseda Kováčik.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Paní předsedající, vážená vládo, paní a pánové, přeji dobrý den. Já jsem přesvědčen o tom, že blíží-li se závěr této schůze Poslanecké sněmovny, určitě je naší povinností, abychom se zabývali skutečně věcmi, které v posledních týdnech a měsících hýbou zájmy této společnosti, jejích občanů. Ano, jde o situaci ve zdravotnictví. Jsem přesvědčen o tom, že bychom měli zařadit bod Informace ministra zdravotnictví o situaci ve vývoji vyjednávání mezi lékaři a vládou do těchto dnů. Tento bod navrhuji zařadit jako první bod dnešního jednání před již pevně zařazené body. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Pan předseda Kováčik navrhuje zařadit jako první bod před všechna třetí čtení, i ta, která již jsou zařazena, informaci o situaci ve zdravotnictví.

Má někdo ještě nějaký další návrh? Budeme tedy o těchto návrzích hlasovat. Prosím, abyste se přihlásili svými hlasovacími kartami. Než tak učiníte, ještě vás seznámím s tím, že paní poslankyně Putnová má náhradní kartu číslo 7.

V pořadí, v jakém byly návrhy předneseny, o nich budeme hlasovat.

Ještě se hlásí pan předseda Sobotka.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážená paní místopředsedkyně, vzhledem k tomu, že zde zazněly návrhy na změnu programu, chtěl bych požádat o 30 minut na jednání poslaneckého klubu ČSSD, abychom se mohli domluvit na postupu, jak o nich budeme hlasovat. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Vyhlašuji přestávku na poradu klubu ČSSD. Sejdeme se v 9.40 hodin.

 

(Jednání bylo přerušeno v 9.09 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP