(Jednání pokračovalo v 15.47 hodin.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Dámy a pánové, poprosím vás, abyste se dostavili všichni do jednacího sálu, usedli do vašich lavic. Budeme mít zahájení letošního roku pestřejší o to, že se nebudeme muset opírat o techniku, ale budeme mít šanci spoléhat se na lidský faktor, což je jistě povzbudivé.

Dámy skrutátorky už jsou přítomné. A protože technici avizují, že budou potřebovat ještě nějakou dobu na to, aby zjistili, zda tu závadu odstraní, nebo ne, budeme hlasovat a hlasy spočítáme pomocí skrutátorek. Může se nám to podařit, když všichni přijdou do lavic a neopustí je. To je první předpoklad, protože sečteme všechny přítomné, a pokud nikdo nebude odcházet, tak by ten zjištěný stav platil pro všechna hlasování, která v rámci schvalování pořadu schůze jsou před námi. Ještě přivolávám všechny, aby stačili přijít do jednacího sálu, a pak to zkusíme.

Dámy a pánové, prosím, abyste zaujali místa ve svých lavicích. Při hlasování nebo sčítání hlasů pomocí skrutátorů to bude dvojnásob důležité. Technika ještě opravena není, ale já věřím, že ta hlasování, která jsou před námi v rámci schvalování pořadu schůze, zvládneme pomocí skrutátorů.

Prosím ještě jednou, všichni zaujměte místa ve svých lavicích. Jestli mohu požádat všechny kolegy do lavic. Prosím zároveň, abyste od této chvíle, kdy zjistíme počet přítomných, neopouštěli jednací sál, protože tím si hodně zjednodušíme další průběh.

Tedy - nejprve požádám o zjištění počtu přítomných poslanců. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP