(Jednání pokračovalo v 15.17 hodin.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Vážené dámy a pánové, uplynula pauza, kterou si vyžádal poslanecký klub Občanské demokratické strany. Přivolávám naše kolegy do jednacího sálu a po malé chvilce, než se všichni dostaví, dám slovo předsedovi poslaneckého klubu ODS Petrovi Tluchořovi, který mne požádal o vystoupení. Ale ještě chvilku, prosím, počkáme. Prosím, abyste se posadili do svých lavic.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Vážená paní předsedkyně, dámy a pánové, na schůzi, kterou jsme zahájili ve 14 hodin, proběhla pokračující strategie sociálních demokratů a komunistů, obstrukce tohoto jednání a zdržování přijmutí těchto čtyř zákonů. My jsme naprosto pevně přesvědčeni, že váš postup, který jste zvolila, je nejen v souladu se zákonem o jednacím řádu, ale i se všemi zaběhlými pravidly, která v Poslanecké sněmovně za posledních deset let existují. Nikdy se o bodech na schůzi, které byly navrženy v legislativní nouzi, pokud šlo o běžnou probíhající schůzi, tak se o jejich zařazení nikdy nehlasovalo, a tudíž ani nebylo kdy vznést jakékoli veto, takže postup, který jste zvolila, je plně v souladu s jednacím řádem i se všemi pravidly, která v této Sněmovně byla dodržována. Byť nepsanými pravidly.

Nicméně jsme přesvědčeni, že nestojí za to další hodinu nebo možná hodiny, jak plánuje sociální demokracie, zde trávit planým debatováním o tom, zda je, či není toto v souladu s jednacím řádem. Znovu opakuji: My jsme přesvědčeni o tom, že to v souladu naprosto plně je a že jste postupovala správně. Nicméně v tuto chvíli si vám dovolím předat žádost podpořenou podpisy koaličních poslanců o svolání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny a dovolím si pouze skromně doporučit svolání této mimořádné schůze na dnešek 16 hodin.

Děkuji pěkně. (Potlesk v části jednacího sálu.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Dámy a pánové, já v tuto chvíli přerušuji jednání 7. schůze Poslanecké sněmovny, a to do 16 hodin, kdy bude zahájena 8. schůze Sněmovny, tak jak vás o ní informoval právě předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.

 

(Schůze přerušena v 15.20 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP