Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
16. dubna 2010 v 9.06 hodin
Přítomno: 137 poslanců

 

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji čtvrtý jednací den 78. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám. Toto přivítání platí zejména pro novou ministryni životního prostředí České republiky paní Rut Bízkovou. Vážená paní ministryně, buďte mezi námi vítána. (Potlesk.)

Vás všechny prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání karty náhradní, jak to již učinili paní poslankyně a páni poslanci Mazuchová, náhradní karta číslo 2, Konečná, náhradní karta číslo 6, a pan poslanec Černý, náhradní karta číslo 32.

Sděluji vám, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali následující poslankyně a poslanci: Bauer, Böhnisch, Červenka, Dlouhý, Domesová, Fialová od 10 hodin, Filipi, Hamáček, Hašková, Hink, Jakubková, Jičínský, Kvapil, Langer, Petrů, Pleva, Ploc, Novosad, Schwippel, Snítilý, Sobotka, Špika, Škromach, Úlehla a Zubová. Z členů vlády paní ministryně a páni ministři Chmiel, Janota, Jurásková, Kovářová, Pecina, Šebesta, Tošovský a Zářecký.

Dnes se budeme věnovat pevně zařazeným bodům v následujícím pořadí: 208, 86, 212, 211, 209 a 210. Poté bychom se zabývali případně dalšími body z bloku třetích čtení, u nichž jsou splněny zákonné lhůty, tedy body 69, 81, 72, 73, 75, 76, 77, 78, 79, 82, 83, 85, 87, 90, 91 a 92. To je poněkud optimistická prognóza. Na 13. hodinu máme zařazené volební body 132, 133 a 134, to jsou druhá kola voleb, a bod 135 schváleného pořadu.

Toto vše bude platit v případě, že ti z vás, kteří se již přihlásili s návrhy na změnu schváleného pořadu, neuspějí. (O slovo se hlásí poslanec Tluchoř.) Pane předsedo Tluchoři, chcete vystoupit k bloku voleb, nebo se standardně přihlásit? K bloku voleb. A máte přání vystoupit ihned. Předseda volební komise pan poslanec Tluchoř má slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Já se omlouvám, nechci zneužívat svého přednostního práva, nicméně bych rád do bloku voleb pevně zařadil bod, který je na programu schůze, nicméně nějakým nedopatřením se nedostal do pevného zařazení. Jedná se o volbu člena dozorčí rady Státního zemědělského intervenčního fondu. Prosil bych, aby byl zařazen pevně do bloku voleb, který jste nyní rekapitulovala.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Můžete mi napovědět číslo bodu?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Mohu, ale musím si ho zjistit.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: 136, ano. Ano, 136. Nyní dávám slovo místopředsedovi Poslanecké sněmovny panu Janu Kasalovi. Vážený pane místopředsedo, máte slovo.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobré ráno, vážená paní místopředsedkyně, dámy a pánové. Dobrých zpráv je pomálu. Jednu dobrou zprávu pro vás mám. Svou činnost ukončil podvýbor organizačního výboru pro přípravu návrhu prezidentovi republiky, co se týká státních vyznamenání. A protože bychom rádi zúročili činnost jak tohoto podvýboru, tak organizačního výboru, dovoluji si vám navrhnout, abychom jako předposlední bod dnes, tedy ve 12.45 hodin před blokem voleb, zařadili bod Usnesení Poslanecké sněmovny k státním vyznamenáním na rok 2010. Vše je projednáno napříč politickými kluby, odsouhlaseno, takže věřím, že tento bod nezabere příliš mnoho času a že se dobereme ke zdárnému výsledku. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám, vážený pane místopředsedo. Nyní poprosím pana poslance Hojdu, aby přednesl svůj návrh na změnu pořadu.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, paní předsedající. Dámy a pánové, já se obracím na Poslaneckou sněmovnu s prosbou o pevné zařazení bodu číslo 81. Je to tisk 831, atomový zákon.

Jak jistě víte, byl pevně zařazen na středu. Jedná se o třetí čtení. Bohužel ve středu se na něj těsně nedostalo. Je plánován i na dnes, ale vzhledem k tomu, že jsou tam některé body, které pravděpodobně budou trvat trošičku déle, navrhuji, zda by tento bod číslo 81 byl pevně zařazen dnes za bod 86, tedy jako bod třetí, a v případě, že Poslanecká sněmovna by nesouhlasila s takovýmto zařazením, tak jako bod sedmý za bod číslo 210. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP