(12.20 hodin)

 

Poslanec Miloš Patera: Pokud bych mohl, tak bych navrhoval nyní hlasovat o komplexním pozměňovacím návrhu, který byl přijat v rozpočtovém výboru, a potom dále tak, jak byly dány pozměňovací návrhy.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlásí se pan poslanec Cyril Svoboda, který má připomínku k vámi navrženému postupu.

 

Poslanec Cyril Svoboda: Já, pane místopředsedo, navrhuji, aby se napřed hlasovalo o mém návrhu, který je také komplexní, protože to je celý zákon, aby se potom neřeklo, že už je to nehlasovatelné. Já si nedělám moc velké iluze o výsledku hlasování, ale ať se hlasuje o tom z mých návrhů, který znamená celou změnu zákona.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře. To je návrh pana poslance Cyrila Svobody. Pan poslanec Svoboda navrhuje, aby se nejprve hlasovalo o jeho návrhu, abych si to ujasnil. Poté v případě, že by byl přijat, byl by nehlasovatelný komplexní návrh rozpočtového výboru. Pak by se hlasovalo o jednotlivých návrzích. Anebo opačně.

Hlásí se pan poslanec Petr Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, dovolte, abych vás požádal o přestávku v délce 30 minut na jednání poslaneckého klubu ODS před tímto hlasováním. (Reakce v sále.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Teď jsem trošku na rozpacích, takže prosím, aby ke mně přišli předsedové klubů, abychom se poradili, jak budeme postupovat dál. (Reakce v sále.) Přestávka na klub bude vyhlášena, pochopitelně. (Porada u stolu předsedajícího.)

Dámy a pánové, vyhlašuji přestávku do 12.50 hodin s tím, že je dohoda předsedů jednotlivých poslaneckých klubů na tom, že se tento zákon dnes dohlasuje. Čili poté bude vyhlášena polední přestávka, ve které proběhne organizační výbor.

Prosím, pan místopředseda Zaorálek se hlásí.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Omlouvám se. Já bych chtěl jenom korigovat. Já jsem měl v posledním hlasování k zamítnutí áčko, ale já jsem chtěl hlasovat ne. Jenom pro stenozáznam.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Historie určitě tento váš výrok zaznamená.

 

(Jednání přerušeno ve 12.22 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP