(9.40 hodin)
(pokračuje Sobotka)

O tom, jak se chystá zašmelení lázní Toušeň v rámci chystané podivné privatizace tohoto zařízení? Čeho se Občanská demokratická strana tolik obává? O čem se bude radit 23 přítomných poslanců Občanské demokratické strany dvě hodiny na jednání poslaneckého klubu?

Já bych rád požádal zástupce Občanské demokratické strany, aby redukovali svůj požadavek na přestávku na obvyklou míru času, který může využít poslanecký klub pro jednání, aby se ODS neuchylovala k obstrukci, aby nezdržovala tuto schůzi, aby prokázala, že se nemusí bát projednání těchto bodů, aby prokázala, že má čisté svědomí, včetně náměstka Šnajdra, pokud jde o privatizaci lázní Toušeň, pokud jde o vyhazování odborníků ze státních zdravotnických zařízení nebo podivnou utajenou privatizaci Tkáňové banky. Pokud se ODS nemá za co stydět, pokud má ODS čisté svědomí, pak se ptám, proč pokračuje v obstrukci a snaží se zablokovat tuto mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Pan poslanec Bürgermeister a po jeho vystoupení vyhlásím přestávku.

 

Poslanec Jan Bürgermeister: Já nebudu čelit vodopádu slov pana kolegy podobným způsobem. Jen chci podotknout, že pokud se někdo bojí vyřčeného názoru v rámci diskuse, a pan náměstek Šnajdr bez problémů tady v té první fázi přerušené schůze Sněmovny vystupoval a myslím si, že to obsah debaty rozhodně nepokřivovalo, tak pokud se někdo bojí otevřené debaty, tak se nedivte, že my se musíme poradit, jak zde vystupovat. Jestli někoho udivuje, že tu máme 24 poslanců, věřte mi, že to jsou všichni, které tato problematika zajímá a jsou schopni k ní vystoupit.

A zase se vracím k obsahu diskuse. Chci jenom říct, že toto plénum, tato schůze je vyvolaná proti tomu, aby tady mohl pan doktor Rath exhibovat se svými názory, a když jsme proti tomu chtěli postavit odbornou argumentaci, tak nám to bylo zapovězeno. My se o této situaci opravdu musíme poradit a ty dvě hodiny jsou technicky důležité.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Vyhlašuji přestávku kdo 11.45 hodin. Sejdeme se v 11.45 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 9.43 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP