(15.50 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře. Čili přerušení do 15. dubna. O tomto návrhu rozhodneme bez rozpravy v hlasování pořadové číslo 4... (Z pléna se ozývají požadavky na odhlášení.) Odhlásit? Ano, odhlásím vás. Poprosím o novou registraci...

Čili jsme usnášeníschopní, takže mohu zahájit hlasování s pořadovým číslem 4... (Kvorum kleslo pod 67.) A teď musím říct, že nejsme usnášeníschopní, takže hlasování je skrečováno.

Prosím všechny kolegy a kolegyně, aby se přihlásili, pokud chtějí hlasovat. Připomínám, že podle jednacího řádu je přítomen ten poslanec, který je ve sněmovně fyzicky přítomen a který je přihlášen hlasovací kartou. V tuto chvíli je přihlášených pouhých 61 poslanců, takže Sněmovna v tuto chvíli není schopna se usnášet. Za této situace prosím, aby zástupci poslaneckých klubů ke mně přišli, abychom se poradili, jak budeme postupovat dál. Jsou dvě možnosti. Buď tento bod přeruším z moci předsedajícího a přistoupíme k projednávání druhého bodu, anebo si některý klub vyžádá přestávku na to, aby sehnal dostatečný počet poslanců. Čili prosím! (Krátká porada předsedajícího a předsedů poslaneckých klubů.)

Dobře. Dámy a pánové, klub České strany sociálně demokratické žádá o přestávku do 16 hodin. V 16 hodin se tady sejdeme, otestujeme si ochotu k hlasování. Pokud bude Sněmovna schopna hlasovat, budeme hlasovat. Pokud nebude schopna hlasovat, nezbude mi, než schůzi přerušit, protože pokračovat lze pouze tehdy, když Sněmovna je usnášeníschopná.

 

(Jednání přerušeno v 15.53 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP