(9.20 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Pak byla paní poslankyně Jakubková - bod číslo 17, tisk 570. Opět tu byl návrh zařadit po pevně zařazených bodech dnes.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit pevně dnes, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 169. Přihlášeno 169, pro hlasovalo 75, proti 62. Tento návrh přijat nebyl.

 

Pak je tu návrh pana poslance Váni, který navrhoval zařadit tisk 775 ve třetím čtení na pátek po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Je to tedy pátek, ne dnes, tisk 775. (Dotazy z pléna.) Prohlašuji to za zmatečné, někteří nevědí, o čem hlasují.

Potřeboval bych upřesnit bod pana poslance Váni. Prosím, aby všichni říkali kromě tisku také bod, protože se ukazuje, že to nestačí.

 

Je to bod 204, třetí čtení tisku 775. Bod 204, návrh zastupitelstva Pardubického kraje na vydání zákona o přechodu některých věcí z majetku státu do vlastnictví Pardubického kraje. Bod 204. Hlasujeme tedy ještě jednou.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento bod pevně zařadit v pátek po pevně zařazených bodech, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 171. Přihlášeno 169, pro hlasovalo 97, proti 43. Tento návrh byl přijat.

 

Další byl pan poslanec Bartoš, týkalo se to bodu 48, tuším. Bod 48..., tisk... nevím. Stačí vám bod 48? Ne. (Porada mimo mikrofon.) Tisk 1038. Teď už snad víme všechno. Bod 48, tisk 1038. Máme hlasovat o zařazení dnes po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, tento bod zařadit dnes po pevně zařazených bodech, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 172. Přihlášeno 169, pro 104, proti 30. Návrh byl přijat.

 

Doufám, že je jasné, o který bod se jedná. Já jsem pochopil, že se jedná o nový bod a druhé čtení. Tisk 1038. Dobře. Nikdo nezpochybňuje hlasování? Dobrá, jdeme dál. Další je pan poslanec Papež.

Ale ano, přece jenom, pan poslanec Exner to zřejmě zpochybní, protože bod 48 nebyl uveden přesně.

 

Poslanec Václav Exner: Podle mých poznámek a záznamu, který jsme dostali k projednaným bodům, bod 48 byl už projednán. Takže bod 48 těžko může být projednáván znovu. Pokud pan poslanec Bartoš má na mysli ten tisk, zřejmě myslí jiné čtení než druhé, do kterého patřil bod 48. Pokud je to jinak, je potřeba to opravdu upřesnit.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Může to pan poslanec Bartoš upřesnit, abychom se dohodli? Číslo tisku je 1038. Bylo by to druhé čtení tisku 1038.

 

Poslanec Walter Bartoš: Vážený pane předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, já to zkusím upřesnit. Tisk byl původně navrhován podle § 90, aby s ním byl vysloven souhlas v prvním čtení. A protože byl tento postup vetován, proběhlo rychlé jednání výboru a já navrhuji teď druhé čtení tohoto tisku, protože je v normálním běžném režimu schvalování. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Tedy my jsme schválili druhé čtení tisku 1038. Nevím, jestli je to jasné, nebo jestli někdo zpochybňuje to, jak jsme to odhlasovali? (Nikdo se nehlásí.) Nikdo to nezpochybňuje, ani pan poslanec Exner. Můžeme pokračovat.

 

Dál pan poslanec Papež. Tady se jedná o bod 268, návrh rozpočtu Pozemkového fondu, tisk 1023. Byl návrh, abychom to zařadili na zítřek jako třetí pevně zařazený bod po interpelacích. Je to jasné?

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, tento bod zařadit jako třetí pevně zařazený bod po interpelacích, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 173. Přihlášeno je 170, pro hlasovalo 147, proti 1. Bylo to přijato.

 

Teď tady máme paní poslankyni Kateřinu Jacques, novela trestního řádu, jak se říká náhubkový zákon, myslím tisk 815. Paní poslankyně navrhovala to zařadit nejdříve dnes po pevně zařazených bodech. Takže tisk 815, myslím 30. bod. Ano, 30. bod. Tento nejdřív se pokusit dnes po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, pevně zařadit dnes po pevně zařazených bodech, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 174. Přihlášeno 169. Pro hlasovalo 41, proti 21. Návrh byl zamítnut.

 

Pak mi paní poslankyně navrhla, abychom to hlasovali ještě jednou, s čímž jsem měl trochu problém, to je pravda, ale pokusím se tedy o to ještě jednou. Druhý návrh byl, abychom se tento bod pokusili zařadit zítra po interpelacích po pevně zařazených bodech. Takže prosím, ještě jednou tisk 815.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit ho zítra po pevně zařazených bodech po interpelacích, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 175. Přihlášeno bylo 169, pro hlasovalo 36, proti 28. Návrh byl zamítnut. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP