(14.50 hodin)
(pokračuje Vlček)

Dále pan poslanec Grospič navrhl, aby bod číslo 83, sněmovní tisk 782, byl zařazen za bod 72, tj. jako dnešní čtvrtý bod. Je tomu tak, pane poslanče? Ano.

Takže zahájím hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 146: z přihlášených 166 poslankyň a poslanců pro návrh 85, proti 69. Návrh byl schválen.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Exnera. Ten navrhuje, aby body 129 až 144 byly projednány ve čtvrtek po 11. hodině, variantně po interpelacích. Je tomu tak, pane poslanče? Takže nechám hlasovat ve dvou krocích, za prvé... Prosím, pan poslanec nesouhlasí s mým návrhem. Žádám pana poslance Exnera, aby upřesnil tento návrh. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Václav Exner: Protože jde o celou řadu bodů týkajících se smluv a je potřeba ukončit legislativní proces, navrhl jsem, aby se tyto body zařadily po 11. hodině, a nebudou-li do jedné hodiny projednány, aby se potom pokračovalo po ústních interpelacích.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, já vás musím upozornit na to, že od 9 hodin začíná 77. schůze, a já nemohu vědět, jestli to projednáme do 11 hodin. Tak těžko tady můžeme teď zařazovat na 11. hodinu nějaké body.

 

Poslanec Václav Exner: Pane předsedo. Já jsem řekl po 11. hodině. A to bude naplněno, i kdyby ta mimořádná schůze například skončila o půl čtvrté.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, pane poslanče. Nechám o vašem návrhu hlasovat. Rozhodne o vašem návrhu Sněmovna. Takže slyšeli jste i upřesnění pana poslance Exnera.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 147: z přihlášených 166 poslankyň a poslanců pro návrh 23, proti 29. Tento návrh nebyl schválen.

 

Dalším návrhem je návrh pana poslance Doktora. A ten přednesl dva návrhy.

 

První návrh byl zařadit třetí čtení sněmovního tisku 800 do zítřejšího bloku. Je tomu tak, pane poslanče? Je tomu tak.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 148: z přihlášených 167 poslankyň a poslanců pro návrh 133, proti 1. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Pan poslanec Doktor navrhl i druhý návrh, a ten zněl takto: zařadit dnes druhé čtení sněmovního tisku 959 jako druhý bod. Je tomu tak, pane poslanče? Ano. Je tomu tak.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 149: z přihlášených 165 poslankyň a poslanců pro návrh 91, proti 7. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Další návrh přednesl pan poslanec Hovorka. Pan poslanec Hovorka chce, aby bod číslo 33, sněmovní tisk 926, byl zařazen ve středu po vládních prioritách. A byl by to bod číslo 16. Ano?

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 150: z přihlášených 165 poslankyň a poslanců pro návrh 93, proti 54. Tento návrh byl schválen.

 

Dále paní poslankyně Halíková navrhla, aby bod číslo... (Je upozorňován na špatné číslování bodu.)

 

Asi máte pravdu, pane poslanče, nebude to bod 16, ale jsou tam ještě ty další čtyři body, na které jsem zapomněl. Takže předcházející hlasování prohlašuji za zmatečné a bude to tedy až bod číslo 20.

Takže zahájím znovu hlasování o návrhu pana poslance Hovorky, sněmovní tisk 631 zařadit na středu po vládních prioritách. A byl by to bod 20.

Pan předseda klubu ODS, pan poslanec Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já se moc omlouvám. Protože tam na tu středu jednak byla dohoda, že se tam nic nového zařazovat nebude, ale dobrá, jistě Sněmovna se může rozhodnout jinak. Akorát se chci zeptat, abychom si ujasnili, kam přesně to navrhujeme zařadit, protože jedním z těch bodů, který jsme zařadili na začátku, řeknu zkráceně, byl bod týkající se NKÚ jako poslední bod toho dne v tuto chvíli aktuálně. A nevím tedy, jestli zařazujeme před ten bod NKÚ, nebo za něj. Prosím, pane předsedo, abyste to upřesnil.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Tak já si myslím, že poprosím pana poslance, aby upřesnil svůj návrh. Ale měli bychom to zařadit asi za bod NKÚ. Ale prosím, pan poslanec Hovorka svůj návrh upřesní. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedo, my jsme hlasovali o přesunu některých bodů v rámci vládních priorit. A já jsem navrhoval zařazení za tyto vládní priority. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Tak to znamená, že navrhujete, aby to bylo před...

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Před tím bodem NKÚ.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: ... bod NKÚ. Dobře. Pan poslanec upřesnil svůj návrh. Já nechám o tom návrhu hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 151: z přihlášených 166 poslankyň a poslanců pro návrh 91, proti 62. Návrh byl schválen. Bod 33 je zařazen před bod NKÚ na středu 17. 3.

 

Dále, paní poslankyně Halíková navrhla, aby bod číslo 19, sněmovní tisk 631, byl zařazen dnes jako čtvrtý, resp. pátý bod za bod číslo 72. Je tomu tak? Jako pátý bod. Ano?

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 152: Z přihlášených 166 poslankyň a poslanců pro návrh 28, proti 67. Tento návrh nebyl schválen.

 

Pan poslanec Vojíř navrhl, abychom sněmovní tisk 1054, je to druhé čtení tohoto bodu, zařadili za bod 159. Je tomu tak, pane poslanče? Druhé čtení sněmovního tisku 1054 zítra za... (Nesouhlasné připomínky ze sálu.) Pan poslanec to takto navrhl, tak o tom já nechám hlasovat, i když je to doprostřed vládních priorit.

Pane poslanče, chcete upřesnit svůj návrh, jestli to zařadit dnes? Já jsem z toho pochopil, když je to za bod 159, že je to na středu. Prosím, pan poslanec Vojíř.




Přihlásit/registrovat se do ISP