Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
16. března 2010 ve 14.05 hodin
Přítomno: 171 poslanců

 

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji pátý jednací den 75. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Doposud tak učinili: paní poslankyně Mazuchová - náhradní karta číslo 2, pan poslanec Urban - náhradní karta číslo 22, pan poslanec Pospíšil - náhradní karta číslo 24, pan poslanec Hojda - náhradní karta číslo 34.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: pan poslanec Kafka, pan poslanec Kochan, paní poslankyně Konečná, pan poslanec Kvapil, pan poslanec Maršíček, paní poslankyně Mertinová, paní poslankyně Orgoníková, pan poslanec Rádl od 14 do 16 hodin, pan poslanec Smýkal, pan poslanec Tlustý, pan poslanec Votava Václav.

Z členů vlády se omlouvají pan ministr Barták, pan ministr Dusík, pan ministr Chmiel, pan ministr Janota, pan ministr Kohout, pan ministr Šebesta, pan ministr Šimerka a pan ministr Tošovský.

Pan poslanec Vojíř má náhradní kartu číslo 39.

Dovolte mi, abych přednesl návrh na další průběh našeho jednání, jak se na něm dnes, 16. března, dohodlo grémium.

Navrhujeme ve středu 17. 3. za bod číslo 159 pevně zařadit bod číslo 215 a čtyři neprojednané body z bloku takzvaných vládních priorit, tedy body 49, 52, 53 a 54.

Za další: osmý pevně zařazený bod ve středu 17. 3., který je zařazen pevně na středu, tedy pevně zařazený osmý bod, který je zařazen na středu, je to sněmovní tisk 968, předřadit a projednat ho jako první bod v bloku třetích čtení.

Za další: v pátek 19. 3. zařadit ve 13 hodin volební body.

Pokud bychom se po 77. vložené schůzi ve čtvrtek 18. 3. vrátili do schůze 75. a konal by se bod 277, tedy ústní interpelace, navrhujeme, abychom po jejich skončení věnovali zbytek dne, tedy ve čtvrtek, některým bodům z bloku zpráv, návrhy a další body s právem veta jednotlivých poslaneckých klubů na sporné body, přičemž bychom jednali do 19 hodin.

Vážené kolegyně a vážení kolegové, pokud nejsou námitky, nechal bych o těchto návrzích z grémia hlasovat najednou, a potom bychom přistoupili k vašim přihláškám ke změně programu.

 

Vážené kolegyně a vážení kolegové, když dovolíte, tak bychom hlasovali o tom, ve středu po bodu 159 zařadit pevně bod 215 a poté body 49, 52, 53 a 54. A taktéž ve středu osmý pevně zařazený bod, je to třetí čtení sněmovního tisku 968, bychom předřadili a projednali ho jako první bod bloku třetích čtení. A v pátek 19. 3. zařadit na 13 hodin blok voleb. A samozřejmě i to upozornění, pokud bychom skončili 77. schůzi vloženou ve čtvrtek 18. 3. a vrátili se do 75. schůze a konal by se bod číslo 277, poté by pokračovala 75. schůze v bloku zprávy, návrhy a další body. A tahle schůze by skončila v 19 hodin.

Takže zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 133. Z přihlášených 155 poslankyň a poslanců pro návrh 139, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Jenom chci upozornit, že dnešní jednací den zahájíme pevně zařazenými body, a to je bod 281, bod 43, bod 72, bod 40, bod 41, 42, bod 31, 20 a 30. Po jejich projednání bychom případně pokračovali dalšími body ve schváleném pořadí. Přehled zbývajících bodů k dalšímu projednání vám byl rozdán na lavice.

Nyní bych přistoupil k přihláškám, které mi byly doručeny k návrhu na změnu již schváleného pořadu 75. schůze. Jako první vystoupí pan poslanec Ohlídal, připraví se pan poslanec Bublan. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Ivan Ohlídal: Děkuji, za slovo. Vážený pane předsedo, vážení členové vlády, vážené kolegyně, vážení kolegové, já si dovolím navrhnout změnu programu této schůze. Navrhuji, aby bod číslo 34, sněmovní tisk číslo 943, byl pevně zařazen na tento pátek, a to konkrétně za již pevně zařazené body, tedy pokud jsem se správně díval, jako bod sedmý po bodu 169. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP