(10.00 hodin)
(pokračuje Kasal)

Původní návrh na projednání podle § 90 odst. 2 byl vetován klubem ČSSD a mám informaci, že probíhá otevřená obecná rozprava k tomuto bodu.

Písemné přihlášky do této rozpravy nemám, takže se ptám, kdo se chce přihlásit z místa. Mám tady poznámku, že se chtěl obecné rozpravy účastnit pan poslanec Bičík, ale protože není přítomen, přichází o pořadí. A protože nikdo jiný není přihlášen, tak mi nezbývá, než obecnou rozpravu ukončit.

Připomenu, že v rozpravě zazněl návrh na zkrácení o 55 dnů. To může a musí být učiněno pouze se souhlasem předkladatele, který budu potom požadovat. Nyní rozhodneme o přikázání.

 

Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Další návrhy nejsou, takže v hlasování pořadové číslo 92 rozhodneme o tomto přikázání. Kdo souhlasí s názorem organizačního výboru, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 104 poslanců, pro 78, nikdo proti.

 

Nyní rozhodneme hlasováním o zkrácení lhůty o 55 dnů. Navrhovatelé souhlasí. Je to tak? Pan poslanec Petr Bratský kývá. Říkám to proto, aby to bylo zaznamenáno ve stenoprotokolu, protože vizuální záznamy se prozatím nepořizují.

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 93, které jsem zahájil. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 103 poslanců, pro 49, proti 4, takže tento návrh nebyl přijat.

 

Další, alternativní návrh k tomu není, takže vyčkáme kontroly. (Probíhá kontrola výsledku hlasování.) Zdá se, že tomu tak je, takže mi nezbývá... Vystoupí pan poslanec Petr Bratský. Prosím.

 

Poslanec Petr Bratský: Je mi líto, ale on tady, pane předsedající, není ani předseda, ani místopředseda vlády. (Veselost v levé části sálu.) Ještě před hlasováním tady nikdo nebyl, já jsem se tolik neotáčel, ale teď, když jsem se otočil, jsem ke svému zděšení zjistil, že tady nikdo není, že vlastně bychom vůbec neměli v této chvíli jednat, tak bych poprosil o krátkou přestávku a pokusíme se někoho sehnat.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, ale pane poslanče, já se obávám, že projednávání tohoto bodu je ukončeno, protože žádný další návrh nezazněl a mně nezbývá, než vám poděkovat za aktivitu. Pokud je spokojenost s výsledkem záznamu o hlasování, jako že zatím jsem žádné jiné informace neobdržel, tak... (Poslanci diskutují mimo mikrofon.)

Takže se ptám, a to naposledy, chce někdo nějakým způsobem rozporovat výsledky hlasování. Je to všecko v pořádku. Poprvé, podruhé, potřetí. Děkuji aktérům.

 

Přistoupíme k projednávání dalšího bodu. Je to

99.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 248/1995 Sb.,
o obecně prospěšných společnostech a o změně a doplnění
některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 889/ - prvé čtení

Prosím, pane poslanče. Pan poslanec Patera.

 

Poslanec Miloš Patera: Vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych si vzal čtvrt hodiny na klub Občanské demokratické strany. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, čili sejdeme se v 10.20 hodin. Stačí, nebo chcete v 10.25 hodin? Stačí. V 10.20 budeme pokračovat.

 

(Jednání přerušeno v 10.06 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP