Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
11. března 2010 v 9.02 hodin
Přítomno: 106 poslanců

 

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Vážené dámy, vážení pánové, přeji vám krásné čtvrteční dobré ráno a zahajuji třetí jednací den 75. schůze naší Sněmovny.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami, případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty a jaké má číslo. Doposud tak učinil pan poslanec Vojíř, který má náhradní kartu č. 6.

Nyní vás seznámím s tím, kdo se omluvil. Omluvil se předseda Sněmovny Miloslav Vlček z důvodu zahraniční cesty, stejně tak jako Walter Bartoš, Jan Bauer a Anna Čurdová, Jiří Hanuš je omluven z pracovních důvodů, Tomáš Hasil osobní důvody, Monika Hašková zdravotní důvody, Pavel Hojda zahraniční cesta, Zdeněk Jičínský zdravotní důvody, Jozef Kochan zahraniční cesta, Karel Kratochvíle zahraniční cesta, Tomáš Kvapil zdravotní důvody, Zdeněk Mach osobní důvody, Jiří Papež pracovní důvody, Jiří Paroubek bez udání důvodů, Petr Pleva zahraniční cesta, Zdeněk Prosek zdravotní důvody, Jan Schwippel zahraniční cesta, Ladislav Skopal pracovní důvody, Josef Smýkal zdravotní důvody, Evžen Snítilý bez udání důvodu, Pavel Svoboda zdravotní důvody, Karel Šidlo pracovní důvody, Jitka Vojtilová zdravotní důvody, Václav Votava bez udání důvodu a Jan Látka pracovní důvody.

Z členů vlády je omluven z dopoledního jednání pan premiér, dále pan ministr Dusík, z dopoledního jednání paní ministryně Jurásková, pan ministr Kohout je na zahraniční cestě, stejně jako pan ministr Pecina, pan ministr Riedlbauch se omlouvá z pracovních důvodů, stejně tak jako pan ministr Slamečka, pan ministr Šebesta je v zahraničí, stejně jako pan ministr Tošovský.

To jsou omluvy. A nyní přistoupíme k tradičními rannímu rituálu. Mám tady asi sedm, možná osm přihlášek s žádostí o změnu pořadu. Jako první vystoupí pan poslanec Antonín Seďa a připraví se pan poslanec Vladimír Koníček.

 

Poslanec Antonín Seďa: Děkuji, pane předsedající. Vážené poslankyně, vážení poslanci, dovoluji si opětovně vás požádat o zařazení nového bodu se zkráceným názvem zkrácení lhůty na projednání ve výborech Poslanecké sněmovny návrhu zákona o převodu některých věcí z majetku České republiky do vlastnictví města Uherské Hradiště, sněmovní tisk 981. Zařazení bodu navrhuji jako první bod zítřejšího pátečního jednání a zároveň slibuji, že projednání tohoto bodu nezabere více než pět minut. Děkuji za podporu.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, děkuji panu poslanci Seďovi. Nyní vystoupí pan poslanec Koníček.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, dovolte, abych vás požádal o pevné zařazení bodu 72, zkráceně elektronické viněty, sněmovní tisk 984, na úterý jak druhý bod po již pevně zařazeném bodu Pardubický kraj.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám. Nyní vystoupí pan poslanec Petr Bratský, připraví se paní poslankyně Jakubková.

 

Poslanec Petr Bratský: Dobré ráno. Chtěl bych poprosit, aby včera večer přerušený bod č. 48 byl zařazen na dnes jako první bod po písemných interpelacích. Je to tisk 1038. Diskuse byla prakticky ukončena a mohli bychom jenom hlasovat o mém návrhu na zkrácení lhůty, nezabere to více času, než co trávím nyní za tímto mikrofonem, pokud samozřejmě v přerušené rozpravě se někdo nechytne a nezačne diskutovat déle. Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: U vědomí toho, že tady dnes máme na dopoledne zařazeno dalších šest bodů, tak chcete přesto, abychom hlasovali, že ten váš bude první? (Souhlas.) Dobře, navrhnout můžete cokoliv.

Nyní paní poslankyně Jakubková, připraví se paní poslankyně Konečná.

 

Poslankyně Věra Jakubková: Děkuji vám za slovo, pane místopředsedo. Dámy a pánové, žádám vás o podporu zařazení zprávy premiéra o způsobech řešení nevhodné situace z hlediska životního prostředí v Moravskoslezském kraji, tedy ovzduší v Moravskoslezském kraji, na tento pátek 12. března na 12. hodinu. Kromě aktuálnosti i dnes, stejně jako v uplynulých dnech, jsou překračovány limity škodlivin. Nám to umožní zakončit tuto schůzi seriózní diskusí. Děkuji za podporu.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji, paní poslankyně. V pátek máme prozatím pět bodů zařazeno, takže vy chcete zařadit bod na 12. hodinu, já o tom dám hlasovat, rozhodne Sněmovna.

Nyní paní poslankyně Konečná, potom pan poslanec Bohuslav Sobotka.

 

Poslankyně Kateřina Konečná: Děkuji, pane místopředsedo. Vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi vás poprosit, abychom pevně zařadili bod 128 našeho pořadu schůze, sněmovní tisk 1009, je to návrh Moravskoslezského kraje o ochraně ovzduší, na čtvrtek 18. března po písemných interpelacích. Jedná se o to, že když jsou předkládány návrhy krajů, musí být přítomen navrhovatel. A myslím si, že je nefér, abychom návrh projednávali buďto bez navrhovatele, anebo aby navrhovatel tady s námi strávil týden. Proto žádám o pevné zařazení. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, děkuji vám. Nyní vystoupí pan poslanec Bohuslav Sobotka.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, kolegové, dovolte mi, abych navrhl zařazení tří bodů po pevně zařazených bodech na příští úterý. Jednalo by se o stávající body 40, 41 a 42, to znamená sněmovní tisky 942, 940 a 916. Děkuji.***




Přihlásit/registrovat se do ISP