(17.20 hodin)

 

Poslanec Ivan Ohlídal: Děkuji za slovo. Vážené kolegyně, vážení kolegové, doplnil bych jenom vyjádření kolegy Bratského v tom, že tato novela je opravdu technickou novelou a obsahuje rozšíření zajištění kapacit kvalifikovaného hodnocení výsledků. Jde o posílení ochrany obsahu zadání zkoušek proti jejich neoprávněnému zpřístupnění. Novela také upřesňuje uvolňování pracovníků pro účely zabezpečení konání maturitních zkoušek, závěrečných zkoušek a absolutorií. Navíc novela upřesňuje podmínky registrace uchazečů o jednotlivou zkoušku tak, aby jednotlivá zkouška mohla sloužit jako alternativní evaluační nástroj při využití výsledků zkoušek pro přijímání na vysoké školy.

Novela je v souladu s ústavním pořádkem, navíc novela je v souladu s mezinárodními smlouvami, jimiž je Česká republika vázána. Je zde dopad na státní rozpočet a ostatní veřejné rozpočty. Například pro rok 2010 se očekává, že by finanční zatížení mělo být v hodnotě 93 mil. korun a že tato částka bude hrazena z rozpočtové kapitoly Ministerstva školství.

To je zhruba všechno, co je nutno dodat k této novele. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Ivanu Ohlídalovi za zpravodajskou zprávu. Ještě jednu větu? Prosím.

 

Poslanec Ivan Ohlídal: Omlouvám se. Tady je podán návrh na rychlé projednávání v rámci § 90, takže bychom měli projednávat rychle a schválit tuto novelu v prvním čtení. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To samozřejmě můžeme, ale já nejdřív musím vyhovět žádosti pana předsedy klubu sociální demokracie Bohuslava Sobotky. Vyhlašuji přestávku do 17.45 hodin. Děkuji.

 

(Jednání přerušeno v 17.22 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP