(19.10 hodin)
(pokračuje Filip)

Vážené paní kolegyně, páni kolegové, dovolte mi, abych rekapituloval dohodu. Pan kolega Vidím stáhl svou námitku proti mému postupu, to znamená, že se předsedové poslaneckých klubů dohodli na tom, že teď, v 19.10 hodin, přerušujeme 70. schůzi Poslanecké sněmovny.

Nyní podle zákona o jednacím řádu přednesu další postup, který nás čeká zítra. Zítra zahájíme řádně svolanou mimořádnou 71. schůzi Poslanecké sněmovny, která je také s pevným programem. Po jejím dokončení zahájíme přerušenou 67. schůzi, která bude probíhat zítřejší den běžně podle zákona o jednacím řádu. Pokud bychom její pořad vyčerpali, což se nám pravděpodobně nemůže stát, mohli bychom pokračovat jinou přerušenou schůzí.

Poté bychom v pátek jednali tak, jak je rozhodnuto usnesením Poslanecké sněmovny, to znamená přerušená 68. schůze, atd. Ale to je záležitost pátku, což není předmětem této věci. Tady bude samozřejmě důležité, jak skončí zítřejší den, a podle toho se bude v pátek ráno pokračovat. Tam bude samozřejmě základní spor, který tady vedeme od úterka, a ten já nijak nezpochybňuji, bude ho muset rozhodnout svým hlasováním Poslanecká sněmovna.

V tuhle chvíli přerušuji 70. schůzi v tomto bodu. Oznámil jsem prvního vystupujícího v rozpravě po novém zahájení této schůze. Zítra ráno v 9 hodin budeme pokračovat svolanou 71. schůzí Poslanecké sněmovny.

Snad pro pana policejního prezidenta a pana náměstka. Nemyslím si, že by vaše přítomnost byla nutná, ale oznámí vám to samozřejmě organizační odbor Poslanecké sněmovny podle toho, jak se poslanecké kluby k tomu postaví, protože není v mé pravomoci vám odpustit vaši účast, o kterou jsme tak stáli.

Děkuji vám, přeji hezký večer a těším se zítra na shledanou.

 

(Schůze přerušena v 19.12 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP