Začátek schůze Poslanecké sněmovny
10. února 2010 v 17.35 hodin
Přítomno: 174 poslanců
 

 

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobré pozdní odpoledne, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády. Dovolte mi, abych zahájil 70. schůzi Poslanecké sněmovny. Schůzi svolal předseda Poslanecké sněmovny podle § 51 odst. 4 našeho jednacího řádu, a to na základě žádosti 53 poslanců. Pozvánka vám byla rozdána prostřednictvím poslaneckých klubů ve čtvrtek 4. února 2010. Byly tedy dodrženy všechny náležitosti podle § 51 odst. 6 zákona o jednacím řádu.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami, případně mi oznamte náhradní karty. Jinak odkazuji na náhradní karty, pokud nedostanu žádný jiný vzkaz, že platí ty z 69. schůze.

Nyní přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili paní poslankyni Kateřinu Jacques a Kateřinu Konečnou jako ověřovatelky této schůze. Má někdo jiný návrh? Jiný návrh nevidím. Počkám, až se ustálí počet přihlášených poslanců... Vidím, že už by to odpovídalo přibližně stavu.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 1 a ptám se, kdo je pro navržené ověřovatelky Kateřinu Jacques a Kateřinu Konečnou. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 1, z přítomných 133 poslanců pro 129, proti nikdo.

 

(Výkřiky z pléna: Poslankyně Kateřina Jacques není přítomna!)

Konstatuji, že nemohu reagovat na výkřiky z pléna, ale uznávám, že paní poslankyni Kateřinu Jacques tady nevidím, ale nevím ani o tom, že by byla omluvena, v omluvách ji nemám. Abych tedy uklidnil ty, kteří strádají nepřítomností paní kolegyně Kateřiny Jacques, zopakuji, že na této schůze jsou omluveni paní poslankyně Vlasta Bohdalová, Tomáš Kvapil, Jiří Paroubek, Josef Smýkal, z členů vlády paní ministryně Dana Jurásková, vicepremiér Jan Kohout, ministr Václav Riedlbauch, ministr Petr Šimerka. Pan ministr Vladimír Tošovský je sice omluven, ale je tady řádně, děkujeme mu za jeho účast na schůzi. Omluven je dále pan ministr Rostislav Vondruška. Dále se omluvila paní poslankyně Vlasta Parkanová, to mi bylo doručeno nyní, omluvil se ještě pan ministr Michael Kocáb a omluvil se i pan poslanec David Rath. Zároveň mi byla doručena omluva pana ministra pro evropské záležitosti Juraje Chmiela.

To je asi všechno z omluv, abyste byli spokojeni. A v tuto chvíli konstatuji, že ověřovatelkami 70. schůze Poslanecké sněmovny jste určili poslankyně Kateřinu Jacques a Kateřinu Konečnou.

Přistoupíme nyní ke stanovení pořadu 70. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce. Znovu připomínám, že podle § 54 odst. 7 zákona o jednacím řádu rozhodne Sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze tedy navrhnout změnu nebo doplnění pořadu. Rovněž nelze rozšiřovat schválený pořad.

 

Budeme hlasovat o návrhu pořadu 70. schůze, jak byl písemně předložen, a to v hlasování číslo 2, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro tento pořad schůze. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 2, z přítomných 150 pro 126, proti jeden. Pořad byl schválen.***




Přihlásit/registrovat se do ISP