(9.50 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Pan kolega Špika. Máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Jan Špika: Dobrý den. Vážená místopředsedkyně, vládo, dámy a pánové, dovolte mi mně, abych vás požádal o úpravu programu. Vzhledem k tomu, že pan kolega Pavel Hojda tady navrhl zařazení bodu číslo 9, což je návrh poslanců Bublana, Jandáka, Kočí a dalších na změnu zákona č. 18, tzv. atomového zákona, sněmovní tisk 831, tak bych vás chtěl požádat o následující. V rámci jednání se jevila jako většinová shoda na tom, aby paralelně s tímto zákonem byl projednán senátní návrh změny zákona 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení daní. Je to bod 61, sněmovní tisk 1002, který hovoří o podobném problému, tj. snaze o zajištění určitých, v uvozovkách, kompenzací městům a obcím v okolí velkých elektráren. V tomto senátním návrhu se nejedná jenom o jaderná zařízení, ale i o velké uhelné elektrárny. Takže si vás dovoluji požádat, aby mohlo dojít k paralelnímu projednávání těchto dvou bodů, o pevné zařazení za bod 183, to je tzv. Radějovská obora. To je toto.

Jestli bych mohl jenom 30 vteřin se poradit nad jedním bodem.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, pane kolego. Vzhledem k tomu, že 14 přednesenými návrhy na změny pořadu naší schůze opravdu vzniká velmi drobný a samozřejmě zvládnutelný chaos, chápu, že ti z vás, kteří se přihlásili v dobré víře před půl hodinou se zařazením svého bodu na x-té pořadí, si nyní nevědí rady. Takže vaší žádosti zcela mimořádně vyhovím.

Máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Jan Špika: Děkuji za snahu, já jsem vyčerpal, co jsem potřeboval. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, můžeme přikročit k jednotlivým hlasováním o přednesených návrzích na změnu našeho schváleného pořadu. Prosím vás o pozornost. Jako první rozhodneme o návrhu paní poslankyně Bohdalová, která si přeje zařadit bod 119, sněmovní tisk 746 jako druhý bod dnešního jednání.

Pane poslanče Tluchoři, velice se omlouvám, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já se omlouvám, paní místopředsedkyně. Dámy a pánové, přeji krásné dobré ráno a dovoluji si vás požádat o 30minutovou přestávku na jednání poslaneckého klubu ODS před hlasováním. 30 minut.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano. Tedy v 10.25 hodin se zde sejdeme a rozhodneme o jednotlivých změnách.

 

(Jednání přerušeno v 9.54 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP