(17.00 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji za tuto faktickou poznámku. Nyní s další faktickou poznámkou pan poslanec Martin Říman.

 

Poslanec Martin Říman: Tuto představu o tom, že stát je totéž co soukromník, měl už blahé paměti bývalý předseda vlády Stanislav Gross, když tady za tím mikrofonem říkal, že přece když si soukromníci půjčují u banky na různé projekty, tak stát může dělat to samé. To je asi stejná úvaha.

Ale já jsem se chtěl zeptat prostřednictvím paní předsedající pana kolegy Jičínského, jestli si myslí, že tento ad hoc jednoúčelový zákon, týkající se jednoho úseku velmi úzkého majetku, je v duchu té koncepce toho zákona o nezcizitelném státním majetku, tak jak o něm před pěti minutami hovořil.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane kolego. A nyní je před námi řádná přihláška pana - pardon, ještě jedna faktická poznámka, pan poslanec Zdeněk Jičínský.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Vážená paní předsedající, ke kolegovi Římanovi. Musím říct bohužel, že duch Ústavy se nám v průběhu dvaceti let z našeho uvažování většinou vytratil, takže na tuto jeho otázku nebudu teď dávat jednoznačnou odpověď.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám. A nyní je zde řádná přihláška od pana... Ale ještě předseda poslaneckého klubu ODS pan poslanec Petr Tluchoř se hlásí.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Vážená paní místopředsedkyně, dámy a pánové, já vás chci požádat o přestávku na jednání poslaneckého klubu ODS v délce dvou hodin. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Tímto tedy vyhlašuji přestávku pro jednání poslaneckého klubu ODS. Znamená to tedy, že tím končí také dnešní jednací den. Pokračovat budeme zítra ráno, tedy ve středu 3. 2. Prvním bodem, který je pevně zařazen, je bod číslo 86, zákoník práce, třetí čtení. Tolik mé oznámení v tuto chvíli.

Dámy a pánové, přerušuji jednání tohoto klubu a končím dnešní jednací den.

 

(Jednání skončilo v 17.03 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP